Hlavní obsah

Budějovice - Slovácko 2:0Budějovice vyhrály pátý zápas v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Havel 1 : 0
55. Sivok 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Českých Budějovic porazili v 16. kole první ligy Slovácko 2:0. Góly Jihočechů vstřelili stopeři Lukáš Havel a Tomáš Sivok. Dynamo tak zvítězilo v pátém zápase za sebou, což se mu v historii první ligy nikdy nepodařilo. Slovácko poprvé po třech zápasech inkasovalo a navíc od poloviny září poprvé po šesti zápasech nebodovalo. Dynamo v tabulce poskočilo s 23 body na osmé místo před Liberec. Slovácko zůstává s 25 body sedmé.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Hráči Českých Budějovic (zleva) Pavel Novák, autor branky Lukáš Havel a Tomáš Sivoko slavují gól proti Slovácku.

Článek

Opatrný začátek zápasu vydržel téměř půl hodiny. Po tu dobu se oba týmy více zaměřily na defenzivu a šancí bylo naprosté minimum a spíš se jednalo pouze o náznaky příležitostí. Ve 29. minutě však domácí kopali roh a hlavou se prosadil českobudějovický Havel. Stoper Jihočechů skóroval počtvrté v posledních třech zápasech.

Na začátku druhého poločasu se na chvilku radovali i hosté. Gól Šašinky však sudí neuznali kvůli postavení mimo hru. O pár minut později se na druhé straně prosadilo Dynamo. Po standardní situaci hlavičkoval bránící Šašinka pouze do Sivoka a od stopera Jihočechů se míč odrazil do branky.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Marek Havlík ze Slovácka a Filip Havelka z Budějovic v 16. kole fotbalové ligy.

Pro bývalého reprezentačního kapitána šlo o první gól od příchodu do Českých Budějovic, kam se v létě vrátil po jedenácti letech v zahraničí.

Slovácko se snažilo vrátit v závěru do zápasu a vstřelit kontaktní gól. Ale žádnou vážnější příležitost si nevypracovalo, naopak po jednom brejku mohl skórovat českobudějovický Čavoš, jenže jeho střelu Trmal zlikvidoval. Jihočeši si tak tříbodový zisk už pohlídali.

Dynamo České Budějovice - 1. FC Slovácko 2:0 (1:0)
Branka: 29. Havel, 55. Sivok. Rozhodčí: Zelinka - Moláček, Dobrovolný. ŽK: Sivok, Ledecký, Schranz (všichni Č. Budějovice). Diváci: 3266.
Č. Budějovice: Drobný - Čolič, Havel, Sivok, Novák - Schranz, Javorek, Brandner (76. Čavoš), Havelka (89. Kladrubský), Mršič - Ledecký (84. Táborský). Trenér: Horejš.
Slovácko: Trmal - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek (74. Dvořák) - Petržela (86. Juroška), Havlík, Daníček (82. Helebrand), Kalabiška - Šasinka, Navrátil. Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: