Hlavní obsah

Slavia - Teplice 3:0Tři body pro královskou návštěvu, sešívaní natahují sérii bez porážky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Souček (penalta) 1 : 0
89. Ševčík 2 : 0
90. Kúdela 3 : 0
Záznam online reportáže

Luxusní jedenáctibodový náskok v čele tabulky si přenesou také do reprezentační přestávky. Fotbalisté pražské Slavie v utkání 16. ligového kola porazili Teplice 3:0, góly dali kapitán Souček z penalty, střídající Ševčík a Kúdela. Sešívaní jako jediní na podzim ještě neprohráli, neporazitelnost v nejvyšší soutěži drží už 22 utkání. Prodloužení série z hlediště sledoval také ruský legionář a exslávista Alex Král.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Tomáš Souček zahrává penaltu proti Teplicícm.

Článek
Fotogalerie

Pět dnů po bezbrankové remíze v Barceloně došlo v sestavě Slavie ke dvěma změnám. Místo Ševčíka s Traorém nastoupili Hušbauer a Hilál, takže Masopust se přesunul zpět na pravý kraj zálohy.

Právě zmíněný tandem se v 15. minutě postaral o první velkou šanci. Hušbauer si ve vápně narazil s Hilálem, brankář Grigar však stačil jeho střelu vytěsnit těsně vedle tyče. Když pak zdálky napřáhl Stanciu a míč tečoval zády Žitný, teplický gólman mohl s velkou dávkou štěstí jen sledovat, jak se míč vznesl nad něj a opět dopadl kousek vedle branky. Také Masopust ji těsně minul.

Bylo jen otázkou času, kdy Severočeši pod tíhou tlaku domácích povolí. Kodeš se ve vápně nešikovně ohnal po Olayinkovi a sudí Pechanec si u videa nechal posvětit penaltu. Kapitán Souček ji střelou po zemi do středu branky proměnil a s osmi trefami už mu v tabulce střelců chybí jediný gól na vedoucího Komličenka.

Odpověď mohl zařídit Jakub Mareš. Hlavou dostal míč do sítě, ale gól nemohl platit, protože si k němu pomohl faulem. A když pak po finální přihrávce Žitného běžel sám na Koláře, při zakončení se ukopl do země.

Po přestávce se dlouho nic podstatného nedělo, až v 65. minutě střídající Škoda spálil velkou šanci.

Na červenobílých bylo znát, že končí náročnou sérii sedmi duelů během 23 dnů. Nikam se už nehnali a hlídali těsný náskok, zvláště když hosté nebyli ve stavu jim vážněji ublížit.

Gólový byl až samotný závěr, v němž sešívaní vytěžili ze Součkova důrazu před brankou. Nejprve se trefil střídající Ševčík a v nastavení také Kúdela.

Fotbalová liga - 16. kolo:
Slavia Praha - FK Teplice 3:0 (1:0)
Branky: 29. z pen. Souček, 89. Ševčík, 90.+2 Kúdela. Rozhodčí: Pechanec - Kotík, Vlček - Franěk (video). ŽK: Hilál - J. Mareš, Shejbal, Paradin. Diváci: 16 271.
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Frydrych, Bořil - Souček - Masopust (75. Ševčík), Stanciu (83. Traoré), Hušbauer, Olayinka - Hilál (62. Milan Škoda). Trenér: Trpišovský.
Teplice: Grigar - Paradin, Čmovš, Shejbal - Vondrášek, Kodeš (69. Kučera), P. Mareš, Žitný, Hyčka (87. Knapík) - Vyhnal (69. Nazarov), J. Mareš. Trenér: Hejkal.

Reklama

Související témata: