Hlavní obsah

Přerušení kariéry. Léčení. Bartošák končí v Třinci

Třinec

Brankář hokejové reprezentace Patrik Bartošák skončil kvůli porušení životosprávy v extraligovém Třinci. Sám se navíc kvůli osobním problémům, které řešil alkoholem, rozhodl přerušit kariéru a podstoupí léčení. Měl přitom patřit mezi základní pilíře třinecké mistrovské obhajoby. V létě patřil jeho odchod z Vítkovic do Třince mezi největší přestupové pecky, po třech měsících a jedenácti odchytaných zápasech je ale všechno jinak...

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Patrik Bartošák

Článek

„Dostal jsem se do osobních problémů, které mě přiměly přerušit sportovní kariéru. V poslední době bojuji s psychickým onemocněním, které jsem bohužel řešil v kombinaci s alkoholem. Svoji situaci si uvědomuji, vyhledal jsem odborníky a podstoupím léčení. Z tohoto důvodu zatím nemohu pokračovat ve sportovní kariéře. Po vzájemné dohodě jsme se s vedením Ocelářů dohodli na ukončení spolupráce a já se mohu věnovat léčbě,“ uvedl na webu Třince Bartošák den poté, co se na sociálních sítích rozšířily zprávy, že byl přistižen s alkoholem za volantem.

Vedení třineckého klubu začalo situaci řešit okamžitě a výsledkem byl Bartošákův konec v klubu. „Patrik se nám za svou chybu omluvil a svého prohřešku lituje. Nicméně my jsme profesionálním sportovním klubem a takové chování vyžadujeme také od všech našich hráčů,“ vysvětlil sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

„A pro udržení dobré atmosféry v týmu a pravidel v kabině musíme měřit všem stejným metrem. Nemůžeme rozlišovat, zda je někdo hvězda anebo někdo zatím pouze začínajícím hráčem. Proto jsme se domluvili na ukončení spolupráce,“ dodal Peterek.

Pro dnešní utkání 18. kola Tipsport extraligy proti Mladé Boleslavi je v brance Třince Petr Kváča. Záda mu kryje talentovaný Nick Malík. „Situaci v brankovišti řešíme, ale je ještě příliš předčasné dávat jakékoli prohlášení, kdo k nám případně přijde anebo ne. Vše je to o správném vyhodnocení situace na hráčském trhu, navíc věříme, že naši současní brankáři chytnou šanci za pačesy. Chceme se dobře rozhodnout, proto nám dejte pár dní času, všechno se v pravý okamžik dozvíte,“ uvedl Peterek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Patrik Bartošák na archivním snímku ze srazu hokejové reprezentace.

Bartošák už v minulosti předčasně ukončil své angažmá v zámoří poté, co byl obviněn z domácího násilí. Jeho kariéra se před třemi roky hroutila, obvinění byl ale nakonec zbaven. „Případ skončil. Dopadlo to dobře a už zase myslím jenom na hokej. Věděl jsem, že pravda se ukáže a já se vrátím do brány, kde budu dělat to, co mě baví a co mám rád,“ říkal pro Sport.cz Bartošák na startu sezony 2016/2017, kterou odchytal ve Vítkovicích.

Právě i s násilím měl mít podle webu Deníku problémy i tentokrát. „Nerozešli jsme se a Patrik na mě nikdy v životě nevztáhl ruku,“ popřela to dnes v deníku Blesk jeho přítelkyně Dominika, se kterou má syna Damiána. Narodil se v květnu při mistrovství světa a Bartošák kvůli rodině zvolil po minulé sezoně za své působiště Třinec místo KHL, ve které ale o něj měl přetrvávat zájem i v současnosti.

Reklama

Související témata: