Hlavní obsah

Liberec - Litvínov 6:1Hrachovina debutoval vítězně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Baránek 0 : 1
30. Hudáček 1 : 1
33. Filippi 2 : 1
33. Vlach 3 : 1
44. Ordoš 4 : 1
56. Šmíd 5 : 1
59. Hudáček 6 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce porazili v 18. kole extraligy na svém ledě Litvínov hladce 6:1 a připsali si čtvrtou výhru v řadě. Předposlední Verva naopak prohrála sedmý z posledních devíti zápasů. Čtyřmi asistencemi se blýskl útočník Michal Bulíř. Vítězný extraligový debut prožil brankář Dominik Hrachovina, který přišel na sever Čech z Ambri-Piotty.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Liberce Dominik Hrachovina si připsal vítězný extraligový debut.

Článek

Právě Hrachovina si připsal první zákrok utkání, s Gerhátovou střelou ale neměl větší potíže. Na druhé straně zahrozil Bulíř, také Janus byl připraven. Poté se hostující obranou protáhl Šmíd a našel před brankou volného Filippiho, Janus se ale dokázal včas přesunout.

Z rychlého brejku se do šance dostal Lukeš, z dobré palebné pozice ale přestřelil. První přesilovku utkání si zahráli Liberečtí a Janus měl plné ruce práce se střelami Bulíře a Hudáčka. Z mezikruží se neprosadil ani Marosz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Ordoš z Liberce a brankář Litvínova Jaroslav Janus.

Na začátku druhé části měl dobrou příležitost Ščotka, jeho střela ale skončila těsně vedle. V 26. minutě už však šla Verva do vedení. Hanzl posunul kotouč Baránkovi a ten střelou nad Hrachovinovo rameno otevřel skóre. Druhý gól hostů mohl přidat záhy Myšak, v situaci dva na jednoho ale ideálně netrefil skákající kotouč.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor druhého gólu Tomáš Filippi z Liberce.

V polovině utkání tak bylo vyrovnáno, když Dernerovo nahození od modré čáry tečoval před Janusem Hudáček. Vedení mohl hostům vrátit Hanzl, Hrachovina ale jeho střelu ukryl v lapačce. Udeřili tak znovu domácí, kteří ve 33. minutě využili zásluhou Filippiho přesilovou hru.

V aréně ještě neutichla radost ze vstřeleného gólu a Liberec se radoval znovu. Za 37 sekund zvýšil na dvoubrankový rozdíl ranou k tyči Vlach. Litvínovští v této fázi hry zcela vypadli z role a před Hrachovinu se dostávali jen sporadicky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Šestý gól inkasuje v Liberci brankář Litvínova Jaroslav Janus.

Domácí pokračovali v nastoleném tempu také ve třetím dějství a ve 44. minutě už vedli o tři góly. Hudáček našel volného Ordoše, který pohodlně zametl kotouč do odkryté branky. Hosty mohl vrátit do zápasu Hanzl, Hrachovina ale vytáhl důležitý zákrok.

Verva ještě zkoušela s výsledkem něco udělat, narážela však na pevnou obranu domácích. Prosadili se tak znovu Bílí Tygři, pátý gól přidal po individuální akci Šmíd. Dvě minuty před sirénou ještě upravil na konečných 6:1 druhou brankou v utkání Hudáček.

18. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Verva Litvínov 6:1 (0:0, 3:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 30. L. Hudáček (Derner, Bulíř), 33. Filippi, 33. J. Vlach (A. Musil), 44. Ordoš (L. Hudáček, Bulíř), 56. Šmíd (Bulíř, Hanousek), 59. L. Hudáček (Ordoš) - 23. Baránek (Jarůšek, M. Hanzl). Rozhodčí: Šír, Horák - L. Kajínek, Špringl. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 6595.
Liberec: Hrachovina - Hanousek, Šmíd, Kolmann, Kotvan, Derner, Graborenko - Ordoš, Bulíř, L. Hudáček - Lenc, Filippi, Marosz - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Šír, A. Musil, J. Vlach. Trenéři: P. Augusta a Jiří Kudrna.
Litvínov: Janus - Jánošík, Kudla, Baránek, Ščotka, Štich, T. Pavelka - Mahbod, V. Hübl, F. Lukeš - J. Petružálek, M. Hanzl, Jarůšek - Myšák, J. Mikúš, L. Kašpar - Gerhát, Helt, Trávníček. Trenéři: Šlégr, Skuhrovec a Kotrla.

Reklama