Hlavní obsah

Třinec - Brno 6:3Ani změna trenéra nepomohla! Kometa dostala od mistra naloženo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Kovařčík 1 : 0
7. Stránský 2 : 0
14. Chmielewski 3 : 0
20. Kucsera 3 : 1
28. Gernát 4 : 1
34. Zaťovič 4 : 2
36. Stránský 5 : 2
48. Kovařčík 6 : 2
49. Plášek 6 : 3
Záznam online reportáže

mm, škvČTKSport.cz
Aktualizováno

Ani pod vedením klubového majitele Libora Zábranského, který na postu hlavního kouče nahradil Petra Fialu, hokejisté Brna nevybředli z mizérie. V dohrávce 15. extraligového kola podlehli mistrovskému Třinci 3:6 a připsali si šestou porážku v řadě. Úřadující mistr získal klíčový tříbrankový náskok už mezi 6. a 14. minutou, pod čtvrtou výhru Ocelářů za sebou se podepsal čtyřmi body za dva góly a dvě asistence Matěj Stránský.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ondřej Kovařčík dává první gól Třince. Zleva jsou Tomáš Bartejs a brankář Karel Vejmelka z Brna.

Článek
Fotogalerie

Staronový brněnský kouč Libor Zábranský, který nahradil po porážce 2:7 s Karlovými Vary v pondělí na trenérské lavici Petra Fialu, udělal pár změn v sestavě. Do elitního útoku posunul produktivního Svačinu a nová křídla, Horkého s Jenyšem, dostal Plekanec, který neuspěl v první velké šanci zápasu v přečíslení dva na jednoho. Poté ale Brno srážela opět špatná hra v obraně.

První gól měl na svědomí gólman Vejmelka, který nepřikryl lapačkou po nepřesné střele Hrehorčáka odražený puk od zadního mantinelu a Ondřej Kovařčík trefil prázdnou branku. Stránský o 58 sekund později oklamal Pyrochtu kličkou do středu a bekhendem zvýšil. Brňané pak měli štěstí, že Vránův gól rozhodčí neuznali kvůli vysoké holi, ale domácí stejně brzy přidali třetí gól. Stránského tah na branku zúročil Chmielewski.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Třince se radují z gólu.

Opaření hosté se na nic extra nezmohli, ale do hry je dostala přesilová hra, ve které snížil z mezikruží Kucsera. Po přestávce zvýšil tvrdou ranou obránce Gernát, Brnu ale vycházely přesilovky a od chráničů Zaťoviče využili i druhou početní výhodu v zápase. Třinec ukázal, že také umí trestat fauly. Vrána našel naslepo mezi kruhy Stránského, který domácím vrátil tříbrankový náskok.

Brno si jakoukoli snahu o drama zkomplikovalo v úvodu třetí třetiny dvěma oslabeními. V prvním ho Vejmelka podržel akrobatickým zákrokem při Vránově střele, ve druhém už nestačil na střelu Michala Kovařčíka. Prakticky vzápětí snížil Plášek z dorážky, ale více Třinec hostům nedovolil.

Dohrávka 15. kola hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 6:3 (3:1, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. O. Kovařčík (Hrehorčák, Zahradníček), 7. M. Stránský (Kundrátek, Gernát), 14. Chmielewski (M. Stránský, Kundrátek), 28. Gernát (O. Kovařčík, Hrehorčák), 36. M. Stránský (P. Vrána, Gernát), 48. M. Kovařčík (P. Vrána, M. Stránský) - 20. Kucsera (J. Hruška, Plekanec), 34. Zaťovič (O. Němec, P. Holík), 49. Plášek ml. (Štencel). Rozhodčí: Obadal, Pražák - Bryška, Rampír. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:2. Diváci: 4802.
Třinec: Kváča - Kundrátek, Gernát, M. Doudera, Zahradníček, D. Musil, Galvinš - Chmielewski, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, Š. Novotný, Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák - Kofroň, Polanský, Adamský - Hladonik. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Baranka, Pyrochta, Gulaši, Bartejs, Štencel, Malec - Svačina, P. Holík, Zaťovič - Horký, Plekanec, Jenyš - Orsava, J. Hruška, Plášek ml. - Kučera, Lev, Dočekal. Trenéři: Zábranský, Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Reklama

Související témata: