Hlavní obsah

Mourinho před lety: Tottenham bych nikdy netrénoval! Co se změnilo, José? smějí se v Anglii

Praha

Ty věty se mu nyní vracejí jako bumerang. Z nového kouče Tottenhamu José Mourinha si za čtyři roky staré vyjádření v Anglii utahují. Nejenom na bulvárních serverech visí videozáznam z tiskové konference, na které tehdejší trenér Chelsea před duelem s Kohouty striktně odmítl, že by usedl na jejich lavičku. Střih. Ve středu byl jmenován nástupcem odvolaného Mauricia Pochettina...

Foto: Sport.cz

Trenér José Mourinho

Článek

Když před finále anglického Ligového poháru mezi Chelsea a Tottenhamem na jaře 2015 přilétl k Mourinhovi dotaz, zda po konci na Stamford Bridge v roce 2007 dostal nabídku od Spurs, odpověděl:

„Tehdy jsem nemohl dva roky trénovat v Anglii, tak zněla dohoda s Chelsea. Tottenham se sice pokusil nabídnout kompenzaci za její porušení, ale já bych Tottenham nikdy trénovat nemohl. Na to až příliš miluju fanoušky Chelsea!"

"Co se změnilo, José?," komentoval to nyní ironicky anglický list Daily Mail s tím, že kontrakt s Tottenhamem Mourinhovi zaručuje roční příjem 15 milionů liber (450 milionů korun). Tedy dvakrát tolik, než Spurs vypláceli Pochettinovi. Šestapadesátiletý Portugalec se Kohoutům upsal do konce ročníku 2022/2023.

Experti krok finalisty minulého ročníku Ligy mistrů Albion hodností spíš negativně. A také ze vzkazů hráčů Spurs na sociálních sítích lze vyčíst, že jim argentinský kouč přirostl k srdci a těžko se s jeho odchodem smiřují.

„Mistře. Budu Vám navždy vděčný za pomoc při dosažení mých snů. Za posledních pět a půl roku jsme zažili úžasné chvíle, nikdy na ně nezapomenu. Byl jste nejen můj manažer, ale také přítel, za to všechno Vám děkuji. Hodně štěstí ve Vaší další životní kapitole," napsal útočník Tottenhamu a anglické reprezentace Harry Kane. Premiéru pod Mourinhem se svými spoluhráči podstoupí v sobotu na půdě West Hamu.

Reklama

Související témata: