Hlavní obsah

Mourinho je zpět! Na první tiskovce padala jedna perla za druhou

Londýn/Praha

Legendární kouč José Mourinho má za sebou první tiskovou konferenci v roli fotbalového trenéra Tottenhamu Hotspur. A na setkání s novináři padala jedna hláška za druhou. Kontroverzní Portugalec je zkrátka zpět se vším všudy. Co řekl na adresu bývalého kouče Kohoutů Mauricia Pochettina? Poučil se ze svých chyb v Manchesteru United?

Foto: Sport.cz

José Mourinho na tiskové konferenci poprvé v roli trenéra Tottenhamu Hotspur

Článek

Když přicházel před patnácti lety do Chelsea poprvé, jako čerstvý vítěz Ligy mistrů s klubem FC Porto, sám sebe označil za „Special One". Přezdívka mu už zůstala, když se v roce 2013 přesouval k Blues podruhé, parafrázoval ji v žertu na „Lucky One". José Mourinho umí slovem zaujmout. Což se potvrdilo i na první tiskové konferenci v jeho novém angažmá.

Mourinho nejprve pogratuloval bývalému kouči Mauriciu Pochettinovi za dobře odvedenou práci a za to, že se s Kohouty v minulé sezoně dostal až do finále Ligy mistrů. Když přišel dotaz novináře, jestli si myslí, že kádr porážka proti Liverpoolu ovlivnila i pro další ročník, měl pohotovou odpověď: „To nevím, já nikdy finále Ligy mistrů neprohrál."

Mourinho byl bez práce 11 měsíců, když během minulé sezony musel předčasně ukončit angažmá na lavičce Manchesteru United kvůli špatným výsledkům. Dotazy novinářů pochopitelně směřovaly i na jeho předchozí štaci. „Během své kariéry jsem udělal několik chyb. Stejné chyby už znovu neudělám. Udělám chyby úplně nové," pobavil další odpovědí.

A řeč přišla i na jeho starý výrok z doby, kdy trénoval Chelsea. Tehdy řekl, že městského rivala Tottenham by nikdy netrénoval. „To, co říkáte, jsem tvrdil předtím, než mě z Chelsea vyhodili," rázně zatočil s větou, která mu je v poslední době hodně předhazována.

V závěru tiskové konference před sobotním duelem s West Hamem se mluvilo ještě o tom, jak to má šestapadesátiletý kouč s tím, že ho spousta lidí má spojeného s Blues a zůstane pro ně panem Chelsea. „Jsem klubista, ale jsem klubista mnoha klubů. Jsem pan Porto i pan Real Madrid. Jsem ten, ve kterém klubu zrovna jsem. Vždycky nosím pyžamo svého klubu a spím v něm. Jsem mužem mnoha klubů," dodal rodák ze Setúbalu, jenž má na kontě neuvěřitelných 25 titulů napříč nejprestižnějšími soutěžemi evropského fotbalu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články