Hlavní obsah

Plzeň - Olomouc 0:3Favorit nestačil na výborného Lukáše, Kohouti slaví překvapivou výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Irgl 0 : 1
31. Kolouch 0 : 2
59. Nahodil 0 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Olomouce zvítězili ve 20. extraligovém kole na ledě Plzně 3:0 a připsali si třetí venkovní výhru za sebou. Po bezbrankové první třetině hosté dvakrát udeřili během prostřední části. Vítězný gól si připsal útočník Zbyněk Irgl, jenž přidal i asistenci. Dalším hrdinou Hanáků se stal s první nulou sezony brankář Jan Lukáš, na něhož Západočeši vyslali 40 střeleckých pokusů. Plzeňští tak neprodloužili sedmizápasovou bodovou šňůru.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Hokejisté Olomouce si vezou překvapivou výhru z Plzně (archivní foto)

Článek

Domácí s uzdravenými oporami Mertlem a Gulašem začali aktivněji a právě plzeňský kapitán již ve třetí minutě osamocený před brankou ztroskotal na Lukášovi. Olomoucký gólman si za chvíli poradil i s nebezpečnou střelou Koldy. Hosté sice poté otupili nápor Indiánů, ale směrem dopředu se neprosazovali.

Naopak Lukáš jen s obtížemi vyrazil táhlý pokus Mertla z levého křídla a především ve 13. minutě se štěstím zlikvidoval Strakův samostatný únik. Kohouti se neprobudili ani během přesilové hry, naopak Kantner vracející se z trestné lavice neproměnil z bezprostřední blízkosti přečíslení dvou na jednoho. Na druhé straně se mezi kruhy objevil Nahodil, střeleckou příležitost však promarnil.

Po pauze už se hosté radovali, když zmatek v plzeňském obranném pásmu potrestal ve 23. minutě přesným bekhendem Irgl. Obraz hry se změnil a nervózně hrající domácí v prostřední části obtížně přecházeli přes střední pásmo a navíc chybovali v rozehrávce.

Kolouch přidal druhou branku

V polovině utkání ještě stačil Irglovu střelu vyrazit svým levým betonem gólman Frodl, ale ve 31. minutě další zaváhání defenzivy Indiánů potrestal nekrytý Kolouch trefou na 2:0. Domácí nedokázali odpovědět během dvou početních výhod a přes střeleckou převahu je dobře organizovaná obrana hostů nepouštěla do gólových šancí.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky Olomouc od pohromy uchránil při vyloučení Tomečka Lukáš, který stačil na brankovou konstrukci vytěsnit ránu Roba bez přípravy. Další oslabení už hosté zvládli lépe a naopak při přesilovce v 51. minutě mohl definitivně rozhodnout agilní Irgl, po ideální přihrávce Olesze ale po kličce do bekhendu nepřehodil Frodlův pravý beton. Kohouti poté ještě přežili trest svého kapitána Vyrůbalíka a v 59. minutě při plzeňské power play přidal třetí gól Nahodil.

20. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 23. Irgl (Handl, Vodný), 31. Kolouch (Strapáč, Irgl), 59. Nahodil (V. Tomeček). Rozhodčí: Pražák, Veselý - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 5742.
Plzeň: D. Frodl - Budík, Moravčík, Čerešňák, M. Houdek, Vráblík, Jank - Gulaš, Mertl, Pour - V. Němec, Kracík, P. Straka - Eberle, Kodýtek, Kantner - Rob, Roman Vlach, Kolda. Trenéři: Čihák a Jiří Hanzlík.
Olomouc: Lukáš - Jaroměřský, Ondrušek, Valenta, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, Škůrek - Irgl, Kolouch, Strapáč - Klimek, Nahodil, Burian - V. Tomeček, J. Knotek, Olesz - Skladaný, Handl, Vodný. Trenéři: Moták a Tomajko

Reklama

Související témata: