Hlavní obsah

Liberec - Zlín 5:0Kapitán zavelel a Slovan rozpoutal kanonádu. Nebohému Zlínu nasázel bůra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Musa 1 : 0
38. Potočný 2 : 0
49. Potočný 3 : 0
82. Pešek 4 : 0
Záznam online reportáže

Liberec

Pod Ještědem vytryskl pořádný gejzír nadšení. Fotbalisté Liberce v sobotní bitvě 17. ligového kola rozdrtili doma Zlín 5:0, přičemž o hladkém vítězství rozhodli už v první půli, kdy třikrát skórovali. Dvakrát se prosadil Potočný, třikrát zase asistoval Malinský. Hosté dohrávali duel bez vyloučeného Podia a po slabém výkonu přerušili třízápasovou bodovou šňůru.

Foto: Vít Černý, ČTK

Roman Potočný z Liberce se raduje z gólu proti Zlínu.

Článek
Fotogalerie

Tribuny byly prořídlé, přesto fanoušci, kteří dorazili na stadion U Nisy, rozhodně nelitovali. Po čtyřzápasové odmlce naskočil do základní sestavy zkušený Breite a právě liberecký kapitán zahřál prokřehlé diváky po pouhých šesti minutách vedoucím zásahem. Malinský se snadno zbavil u brankové čáry Folprechta, přesně načasoval přihrávku na nabíhajícího Breiteho a ten přízemní ranou z první rozvlnil síť.

Slovan bez distancovaného Rumuna Baluty brzký úder nastartoval a záhy byl blízko další radosti. Hybš centroval na zadní tyč, jenže Potočný hlavou nezamířil podle představ. První půle však byla zcela v režii Severočechů, kteří se z druhé trefy těšili ve 22. minutě. Role nahrávače se znovu zhostil Malinský, z pravé strany poslal přetažený balon a osamocený Musa ho nasměroval přesně k pravé tyči.

Hosté, do jejichž sestavy se po karetním trestu vrátil Jiráček, byli dopředu takřka neškodní. Slovan na trávníku vládl, a ještě do přestávky je definitivně položil na lopatky. Navíc po krásné kombinační akci. Třetí asistenci v utkání si připsal Malinský, když jeho další povedený centr zužitkoval křížným volejem Potočný. Svěřenci Jana Kameníka si vypracovali jedinou příležitost, která ovšem málem skončila gólem. Železník orazítkoval břevno.

Modrobílí pokračovali v nadílce i po změně stran. Ve 49. minutě poslal Musa míč do šestnáctky a Potočný ho akrobaticky usměrnil k tyči. O pár minut později navíc přišla pro Zlíňany další pohroma. Potočný obcházel Podia, který zatáhl za záchrannou brzdu, a jelikož byl posledním bránícím hráčem, putoval předčasně pod sprchy.

O vítězi nebylo pochyb a řešila se pouze otázka skóre. Po krásném sólu Oscara se k míči dostal Potočný. Odvážně zakončoval "rabonou", ale bránu přestřelil. Stejný hráč měl hattrick na noze i o chvíli později, jenže jeho ránu tentokrát vytáhl Rakovan. Domácí byli dál při chuti. O zápis do střelecké listiny se pokoušel i Mara, o kousek však minul tři tyče.

Fandové si žádali bůra a liberečtí fotbalisté se je snažili vyslyšet. Karafiát s Hybšem sice neuspěli, střídající Pešek se ale po chybě obrany zmocnil balonu a po zemi prostřelil Rakovana. Liberec stále neměl dost a šestý gól měl na kopačce Mara, zlínský brankář však jeho střelu vytěsnil na roh a při přečíslení tři na jednoho pak Kuchta minul.

17. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Fastav Zlín 5:0 (3:0)
Branky: 38. a 49. Potočný, 6. Breite, 22. Musa, 82. Pešek. Rozhodčí: Hocek - Dobrovolný, Flimmel. ŽK: Bartošák. ČK: 52. Podio (oba Zlín). Diváci: 3333.
Liberec: Nguyen - Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Oscar (80. Nešický), Mara - Malinský (71. Kuchta), Breite, Potočný - Musa (62. Pešek). Trenér: Hoftych.
Zlín: Rakovan - Cedidla, Buchta, Hlinka (67. Janetzký) - Matejov, Folprecht (90. Hnaníček), Podio, Jiráček, Bartošák - Železník (57. Džafič), Poznar. Trenér: Kameník.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice