Hlavní obsah

Kladno - Pardubice 3:2Kladno otočilo zápas s Pardubicemi, které mají z posledních deseti duelů jedinou výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Tybor 0 : 1
26. Kousal 0 : 2
28. Bílek 1 : 2
45. Strnad 2 : 2
48. Austin 3 : 2
Záznam online reportáže

Už devátou porážku z posledních deseti extraligových zápasů utrpěli hokejisté Pardubic. V neděli v rámci 21. kola přitom na ledě Kladna ještě ve druhé třetiny vedli, Rytíři ale nakonec skóre otočili a zvítězili 3:2. Smutným hrdinou byl útočník Dynama Robert Kousal, který sice první gól svého týmu připravil a druhý sám vstřelil, po jeho dvou faulech ve třetí části hry ale domácí dokonali obrat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Smutek Roberta Kousala po prohře s Kladnem.

Článek
Fotogalerie

Dynamo přijelo do Kladna už bez slovenského útočníka Hovorky, se kterým klub v sobotu předčasně spolupráci, a od úvodních minut bylo pod tlakem domácích. Jenže při šancích Réwaye a Melky se zaskvěl gólman Kacetl.

Pardubice naopak ze své první vážnější možnosti šly ve 14. minutě do vedení. Mandáta sice ještě vychytal Godla, proti dorážce Tybora už ale neměl šanci. A vzápětí mohlo být s Rytíři ještě hůř, kdyby Godla nelapil tutovku zcela osamocenému Hollandovi. A protože na druhé straně minul odkrytou branku Bílek, Východočeši měli po první dvacetiminutovce gólově navrch.

Na začátku druhé třetiny sklidil aplaus domácí Machač, když upozornil sudí, že Eklund ho nepodrazil, takže by menší trest dostat neměl. Kladno tak přesilovku nehrálo a záhy inkasovalo podruhé, protože v přečíslení prostřelil Godlu Kousal. O dvě a půl minuty později ale byli Rytíři znovu na dostřel. Réway našel zpoza branky Bílka, jenž se dočkal prvního gólu po návratu do Kladna.

Kousal z hrdiny smolařem

Ve 32. minutě ale mohli hosté znovu vést dvoubrankovým náskokem, Kolářovo nahození v přesilovce ovšem skončilo na horní tyčce. Při své početní převaze zahrozili i domácí, Jágra ale rozesmutnil bleskovým přesunem od jedné tyči k druhé Kacetl.

Ve třetí třetině se z do té doby pardubického hrdiny Kousala, který první gól svého týmu připravil a druhý vstřelil, stal smolař. Po jeho podrážení totiž v kladenské přesilovce vyrovnal kapitán Strnad. A když pak Kousal pobýval za faul vysokou holí na trestné lavici znovu, Středočeši při hře 4 na 4 skóre otočili díky přesnému zásahu obránce Austina.

Minutu a půl před koncem základní hrací doby zkusily Pardubice hru se šesti bruslaři bez gólmana Kacetla, vyrovnat se jim ale nepodařilo.

21. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Dynamo Pardubice 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 28. Bílek (Réway, Barinka), 45. J. Strnad (Réway, Nash), 48. Austin (Nash) - 14. Tybor (Mandát, R. Kousal), 26. R. Kousal (Tybor, Eklund). Rozhodčí: Hodek, Bejček - J. Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 4892.
Kladno: Godla - Nash, Austin, Romančík, Kehar, Zelingr, Barinka - Jágr, Stach, Zikmund - Bílek, Machač, Réway - Redlich, Melka, J. Strnad - Hajný, T. Kaut, O'Donnell. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.
Pardubice: Kacetl - Holland, Eklund, T. Voráček, J. Kolář, J. Zdráhal, J. Mikuš - Tybor, R. Kousal, Mandát - D. Kindl, T. Knotek, M. Látal - Machala, Harju, Kusý - Matýs, Pochobradský, Blümel - od 21. navíc Beran. Trenéři: Bělohlav, Janecký a Čáslava.

Reklama

Související témata: