Hlavní obsah

Slovácko - Jablonec 1:1Jablonec remizoval na hřišti Slovácka, na třetí místo neposkočil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Doležal 0 : 1
32. Reinberk 1 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Slovácka remizovali v dohrávce 17. kola první ligy s Jabloncem 1:1. Hosty poslal ve 12. minutě do vedení Martin Doležal, ale v 32. minutě srovnal Petr Reinberk. Vzájemný duel v Uherském Hradišti skončil nerozhodně popáté za sebou. Jablonec, který venku v lize poslední čtyři zápasy neprohrál, nevyužil šanci poskočit na třetí místo v tabulce a zůstal čtvrtý. Slovácko tři kola čeká na vítězství a figuruje s tříbodovou ztrátou na sedmé pozici.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Vlastimil Daníček ze Slovácka a Tomáš Hübschman z Jablonce

Článek
Fotogalerie

Slovácko vstoupilo do zápasu velmi aktivně. Už ve druhé minutě Havlík z přímého kopu těsně minul a vzápětí mířil stejný hráč o kousek nad. Poté jablonecká obrana odvrátila míč před Daníčkem.

Severočeši se v úvodu bránili, ale pak jim stačila jedna akce k vedoucímu gólu. Acosta přetáhl ve 12. minutě rohový kop, míč vrátil před bránu Plechatý a Doležal jej hlavou doklepl do sítě. Připsal si sedmý gól v ligové sezoně.

Slovácko i nadále pokračovalo v nátlakové hře, dobrou kombinací se dostávalo k pokutovému území Jablonce, ale ve finální fázi mu chyběla přesnost. Po půlhodině hry zblízka ve velké šanci pálil Šašinka nad.

Ve 32. minutě už přišlo vyrovnání. K brankové čáře se v šestnáctce protáhl Hellebrand, vrátil míč na malé vápno a Reinberk bez problémů rozvlnil síť. Skóroval poprvé v ligové sezoně.

Ani po přestávce se obraz hry dlouho příliš neměnil a Slovácko se dobrým pohybem dostávalo do tlaku. V 50. minutě dvakrát střílel nebezpečně Navrátil, ale bez efektu, podobně dopadly i pokusy Havlíka.

Hosté se z defenzivního bloku zmohli jen na rychlé protiútoky. V 70. minutě se ve vyložené pozici ocitl jablonecký Chramosta, ale přestřelil Trmalovu branku. Severočeši poté přece jen přidali. V 80. minutě se znovu do palebné pozice dostal Chramosta, ale opět pálil nad.

Ze závěrečného tlaku se už neprosadilo ani Slovácko, které sice Jablonci po čtyřech zápasech dalo gól, ale v lize ho neporazilo podvanácté za sebou.

17. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - FK Jablonec 1:1 (1:1)
Branky: 32. Reinberk - 12. Doležal. Rozhodčí: Pechanec - Blažej, Vaňkát - Julínek (video). ŽK: Kadlec, Petržela - Holík, Břečka. Diváci: 3874.
Slovácko: Trmal - Juroška, Krejčí, Kadlec, Reinberk - Daníček, Havlík - Petržela (64. Kalabiška), Hellebrand (60. Zajíc), Navrátil - Šašinka (80. Dvořák). Trenér: Svědík.
Jablonec: Hrubý - Holík, Jugas, Plechatý, Břečka - Acosta (58. Pleštil), Hübschman (26. Kubista), Považanec, Sýkora - Chramosta (90.+4 Pilík), Doležal. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: