Hlavní obsah

Litvínov - Karlovy Vary 2:1Litvínov po rezignaci kouče Šlégra zabral

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Jarůšek 1 : 0
7. Rohan 1 : 1
15. Pavelka 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova po rezignaci hlavního kouče Jiřího Šlégra zabrali a porazili ve 22. kole extraligy v podkrušnohorském derby Karlovy Vary 2:1. Verva vedená dočasně asistenty Radimem Skuhrovcem, Jindřichem Kotrlou a sportovním ředitelem Josefem Beránkem mladším se radovala z úspěchu po sérii pěti porážek. Energie zakončila šňůru čtyř venkovních duelů a nenavázala na vítězství z Brna 7:2 a Třince 6:1.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Richard Jarůšek z Litvínova, brankář Karlových Varů Jan Bednář, který inkasuje gól, Dávid Gríger a Tomáš Pavelka.

Článek
Fotogalerie

Litvínovu se podařil vstup do utkání a už po 13 vteřinách vedl. Po Mahbodově přihrávce trefil z pravého kruhu bližší horní roh Bednářovy branky Jarůšek. Další nebezpečný pokus vyslal na karlovarského gólmana Hanzl. Domácí potom nevyužili přesilovku po špatném střídání hostů. Sami se vzápětí ubránili při Kašparově trestu, ale v sedmé minutě už inkasovali. Januse překonal od modré čáry přes clonu Martin Rohan.

Hosté vzápětí odolali při Polákově vyloučení, ale po trestech Šenkeříka a Skuhravého se naskytla Litvínovu v 15. minutě na 48 sekund přesilová hra pěti proti třem. Po 24 sekundách ji využil znovu po Mahbodově přihrávce Pavelka. Litvínov se při Hanzlově pobytu na trestné lavici ubránil a ještě před pauzou mohl po Kašparově uvolnění zvýšit Jánošík.

Blízko vyrovnání byl ve 23. minutě Kubalík, který trefil z dorážky levou tyč. V druhé části se odehrával spíše boj bez větších šancí. Domácí soupeře do dalších možností nepouštěli a sami mohli pojistit náskok. Mahbod a potom i Jarůšek po přečíslení ale karlovarského gólmana neprostřelili. Povedlo se to sice potom Jarůškovi, sudí si však u videorozhodčího ověřili, že se tak stalo těsně po vypršení hrací doby.

V závěru domácí uhájili těsný náskok i při power play umocněné karlovarskou přesilovkou. Největší šanci při ní měl litvínovský Trávníček, ale únik neproměnil.

22. kolo hokejové extraligy
HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Jarůšek (Mahbod, Jánošík), 15. T. Pavelka (Mahbod, J. Petružálek) - 7. M. Rohan (T. Kubalík). Rozhodčí: R. Svoboda, Pražák - D. Klouček, Špringl. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. Diváci: 3682.
Litvínov: Janus - Jánošík, L. Doudera, Kudla, Ščotka, Baránek, T. Pavelka - Mahbod, M. Hanzl, Jarůšek - J. Petružálek, V. Hübl, F. Lukeš - Myšák, Helt, Zygmunt - Kašpar, J. Mikúš, Trávníček - Jurčík. Trenéři: Kotrla, Skuhrovec a J. Beránek mladší.
Karlovy Vary: Bednář - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, Mikyska, M. Rohan - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, V. Polák - T. Kubalík, Raška, Kohout - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenéři: Pešout a Mariška.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice