Hlavní obsah

Brno - Olomouc 4:3Hokejisté brněnské Komety po měsíci získali tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Lev 1 : 0
22. Horký 2 : 0
24. Nahodil 2 : 1
26. Orsava 3 : 1
46. Skladaný 3 : 2
49. Kucsera 4 : 2
60. Nahodil 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna porazili v utkání 22. extraligového kola Olomouc těsně 4:3. Kometa tak po měsíci a osmi zápasech, jež za tu dobu odehrála, dosáhla na plný tříbodový zisk. Rozhodl gól Lukáše Kucsery, jímž ve 49. minutě zvyšoval na 4:2. Hanáci potřetí za čtyři poslední duely nebodovali.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Radost hokejistů brněnské Komety v utkání s Olomoucí.

Článek

Lepší úvod si Kometa nemohla přát. Na konci druhé minuty si domácí vytvořili zámek, při něm se před brankou zjevil obránce Štencel, šikovnou zadovkou našel zcela volného Lva a pro něj už nebyl problém zakončit - 1:0. Od té doby se hrál urputný a neurovnaný hokej. Oba týmy kupily řadu chyb, neustále se přerušovalo, což dokumentovala i délka první třetiny takřka čtyřicet minut. Olomouc byla v první části o něco aktivnější především střelecky, ale všechny pokusy vyřešil gólman Vejmelka.

Druhá třetina nabídla daleko zajímavější pasáže a především začaly padat góly. Kometě znovu vyšel nástup do třetiny, tentokrát se radovala už po 77 sekundách. Po ukázkově vyhraném Plekancově buly napřáhl z mezikruží a trefil přesně do horního rohu Horký.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Luboš Horký z Brna před brankářem Olomouce Janem Lukášem.

Hosté se dostali do hry ve 24. minutě, kdy se jim naskytla první přesilovka. Někdejší útočník Komety Nahodil napřáhl z levého kruhu a Vejmelka musel lovit kotouč ze sítě - 2:1. O dvě minuty později vedlo Brno opět o dva góly. K dispozici dostali svěřenci kouče Zábranského svou první početní výhodu v zápase a i oni ji dokázali zhodnotit. Před brankou dostal hodně prostoru k zakončení Orsava a brankář Lukáš neměl šanci.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Michal Gulaši a brankář Karel Vejmelka z Brna a Pavel Musil z Olomouce.

Stav se mohl měnit v polovině duelu, kdy se do 'tutovky' dostal Hruška, ale bekhendem orazítkoval pouze horní tyčku olomoucké branky. Hanákům nešla upřít snaha, několikrát si v útočném pásmu vytvořili solidní tlak, ale nic víc, než střela Irgla, nebezpečím nehrozilo. Vejmelka Kometu podržel a do konce druhé části už neinkasoval.

Poslední dějství začalo opatrně, na první vážnější šanci se čekalo do 46. minuty a hned z toho byla kontaktní branka hostů. Burian důrazem vyhrál souboj, přihrál na levou stranu hřiště, odkud přesně vypálil Skladaný. Vejmelka si na puk sáhl, ale gólu nezabránil. Ani tentokrát Hanákům radost dlouho nevydržela. O chvíli později udělali Kohouti obrovskou chybu v rozehrávce, čehož využil Kucsera a překonal Lukáše.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Brankář Brna Karel Vejmelka.

Definitivně rozhodnout mohl dvě minuty před koncem Svačina, ale vedle padajícího olomouckého brankáře přehodil i branku. A tak to Mora zkusila v závěru bez brankáře a 48 sekund před koncem vykřesal naději svým druhým gólem Nahodil. V dramatickém závěru mohl deset vteřin před koncem vyrovnat znovu v power play Klimek, zákrok zápasu však předvedl Vejmelka.

22. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Olomouc 4:3 (1:0, 2:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 2. Lev (Štencel, J. Hruška), 22. L. Horký (Plekanec), 26. Orsava (P. Holík, Zaťovič), 49. Kucsera - 24. Nahodil (Irgl, P. Musil), 46. Skladaný (Burian), 60. Nahodil (Švrček). Rozhodčí: Hodek, Micka - Lučan, Kis. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:1. Diváci: 7204.
Brno: Vejmelka - Svozil, O. Němec, Pyrochta, Baranka, Gulaši, Štencel, Bartejs - Zaťovič, P. Holík, Svačina - Jenyš, Plekanec, L. Horký - Orsava, J. Hruška, Lev - Dočekal, Kusko, Kucsera. Trenéři: Zábranský, Horáček, Pokorný a Oslizlo.
Olomouc: Lukáš - Ondrušek, Jaroměřský, Švrček, Valenta, Vyrůbalík, Dujsík, Škůrek - Strapáč, Kolouch, Irgl - Klimek, Nahodil, P. Musil - Olesz, J. Knotek, V. Tomeček - Burian, Handl, Skladaný. Trenéři: Moták a Tomajko.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice