Hlavní obsah

Ani vršovický trik sešívaným nepomohl. Kdybychom vedli, vyhráli jsme, míní Hušbauer

Praha

Třetí domácí porážka jim vystavila v Lize mistrů stop. Fotbalisté pražské Slavie skončí poslední ve skupině, do Dortmundu pojedou hrát už jen o prémie. „Zápas s Interem Milán byl o proměňování šancí. Hrálo se nahoru dolů, šlo o to, kdo dá gól na 2:1. Šance jsme měli,“ lituje zkušený záložník Josef Hušbauer po porážce 1:3, která osud jeho týmu zpečetila. „Výkony jsme si udělali v Lize mistrů dobré jméno, ale dva body jsou hodně málo. Zlobí nás produktivita,“ přidává se kapitán Tomáš Souček.

Příčina? Neproměňování šancí, shodují se po prohře s Interem hráči SlavieVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Sestřih utkání Ligy mistrů Barcelona - Dortmund.

Vršovický trik ovládají dokonale. Začátkem března slavili klokani v Ďolíčku vedoucí Puškáčův gól po parádním Vaníčkově sólu. Smáli se však sešívaní. Sudí Královec po poradě s videorozhodčím gól odvolal, místo něj nařídil penaltu pro Slavii a Souček z ní vstřelil vítěznou brankou derby (0:3).

Stejnou fintu teď vytáhli červenobílí také v Lize mistrů. Lukaku slavil trefu, kterou zvyšoval na 2:0 pro Inter. Jenže polský sudí Marciniak po konzultaci s VAR gól odvolal a místo něj nařídil za zákrok na Olayinku penaltu. Souček ji znovu proměnil a stav byl 1:1.

Déja vu pro Slavii, šok pro Inter.

„Bylo nepříjemné, že gólman mou penaltu tečoval, naštěstí skončil míč v bráně," líčí Tomáš Souček.

Masopust selhal, Lukaku se dočkal

Jenže Lukaku se nakonec své první branky v sezoně Ligy mistrů dočkal a v závěru o vítězství Nerazzurri rozhodl. A ani mu nevadilo, že gól na 1:4 mu znovu vzalo video, tentokrát kvůli ofsajdu. Zatímco Inter bude hrát v posledním duelu proti Barceloně o postup, sešívaní před cestou do Dortmundu vědí, že skončí ve skupině poslední a pohárové jaro se jich týkat nebude.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Interu Milán Romelu Lukaku střílí gól do sítě Slavie v utkání základní skupiny Ligy mistrů. Vše sleduje brankář Ondřej Kolář.

„Rozhodující bylo, kdo dá gól na 2:1. Mohli jsme vést my, už bychom pak zápas nějak dohráli. Jenže šance jsme zase neproměnili... Inter zahušťuje střed, těžko jsme se tam dostávali, přesto jsme si šance vytvořili. V Lize mistrů je musíme proměňovat, jsou to velcí fotbalisti," líčí Josef Hušbauer.

Největší šanci za stavu 1:1 zazdil Masopust.

„Velká škoda, ve druhé půli jsme mohli vést 2:1, místo toho jsme inkasovali a museli hru otevřít. Zakončení jsem provedl, jak jsem chtěl, ale netrefil míč ideálně," lituje Lukáš Masopust.

„Výsledek mluví jasně, musíme být efektivnější. Chceme vyhrát aspoň v Dortmundu," ujišťuje.

Reklama

Související témata: