Hlavní obsah

Liberec - Brno 3:2Liberec vyhrál podeváté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Filippi 1 : 0
17. Zaťovič 1 : 1
24. Hudáček 2 : 1
34. Zaťovič 2 : 2
46. Vlach 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce udolali v předehrávce 23. kola extraligy Kometu Brno 3:2, vyhráli podeváté v řadě a posunuli se na druhé místo tabulky. Rozhodl Jaroslav Vlach ve 46. minutě. Hostům k úspěchu nepomohly ani dvě branky kapitána Martina Zaťoviče a velmi dobrý výkon gólmana Karla Vejmelky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva brankář Brna Karel Vejmelka, jeho spoluhráč Filip Pyrochta a Michal Birner z Liberce.

Článek

Do první šance se dostal ve 3. minutě domácí Musil, skóre se ale poprvé změnilo až v 15. minutě, kdy za Vejmelkova záda prošla tečovaná Lencova střela od modré čáry. Kometě, v jejíž sestavě chyběl zkušený útočník Plekanec, se ale podařilo rychle odpovědět. Birnerovo vyloučení využil Zaťovič.

Druhou třetinu opanovali Severočeši, na výsledku se to ale neprojevilo. Do vedení posunul Tygry při přesilové hře Hudáček, ale řada dalších šancí zůstala nevyužita. V polovině utkání si domácí vytvořili drtivý tlak a při hře pět na pět drželi soupeře v obranném pásmu jako při početní výhodě, Vejmelka ale i za pomoci spoluhráčů vše vyřešil.

A ve 34. minutě šokoval libereckou arénu kapitán hostů Zaťovič, jenž po rychlém protiútoku podruhé překonal Hrachovinu a vyrovnal. Poměr střel ve třetině byl v té době přitom 10:1 ve prospěch domácích. Zaťovič si 15. gólem v sezoně upevnil druhé místo v tabulce střelců extraligy za suverénním Milanem Gulašem z Plzně.

Domácí se ale i přes Vejmelkův velmi dobrý výkon opět dostali do vedení. Ve 46. minutě jej překonal Vlach, od jehož bruslí se odrazila Hanouskova nepřesná střela od modré čáry. Těsné vedení domácí udrželi i při závěrečném tlaku Komety.

Předehrávka 23. kola hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 15. Filippi (Lenc, Šmíd), 24. L. Hudáček (Filippi, Lenc), 46. J. Vlach (Hanousek, Kolmann) - 17. Zaťovič (Orsava, P. Holík), 34. Zaťovič (O. Němec, Pyrochta). Rozhodčí: Horák, Pražák - Kajínek, Špringl. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 6015.
Liberec: Hrachovina - Šmíd, Knot, Derner, Graborenko, Hanousek, Kolmann - Ordoš, L. Hudáček, Birner - Marosz, Filippi, Lenc - L. Krenželok, P. Jelínek, Zachar - J. Vlach, A. Musil, Rychlovský. Trenéři: Augusta a J. Kudrna.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Baranka, Bartejs, Pyrochta, Štencel, Gulaši, Svozil - Svačina, P. Holík, Zaťovič - Horký, Hruška, Orsava - Kucsera, Lev, Dočekal - Kratochvíl, Kusko, Jenyš. Trenéři: Zábranský, Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Reklama

Související témata: