Hlavní obsah

Slavia - Karviná 2:0Premiérova trefa Takácse a penaltové repete Škody pomohly Slavii k povinné výhře

MinutaMin. Tým Hráč Akce
63. Takács 1 : 0
93. Škoda (penalta) 2 : 0
Záznam online reportáže

Ligový lídr splnil podle očekávání povinnost a poslední Karvinou na svém hřišti porazil, neměl to však v duelu osmnáctého kola fotbalové ligy vůbec tak snadné, jak by snad postavení v tabulce napovídalo. Hosté pod vedením nového trenéra Jarábka v Edenu urputně bránili, hodinu drželi bezbrankový výsledek a teprve první gól hlavičkujícího Takácse ve slávistickém dresu a opakovaná penalty Škody v nastaveném čase rozhodly o tom, že tři body zůstaly v Edenu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Nicolae Stanciu ze Slavie a Matúš Čonka z Karviné.

Článek

Náporem sice Slavia začala, převahu si vynutila, Hušbauer dokonce už po čtyřech minutách orazítkoval tyč, aby se o čtvrthodiny později nabídla po jeho zblokované střele velká příležitost van Burenovi, gólového efektu se ale nedočkala.

Van Buren totiž ani ve druhé šanci neuspěl, neboť jeho hlavička po standardní situaci rozehrané Hušbauerem mířila vedle.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Slávista Peter Olayinka hlavičkuje před hráči Karviné.

Na domácí přece jen dolehla středeční partie Ligy mistrů. Logicky, když až na Frydrycha a distancovaného Masopusta vyrukovali na Karvinou ve stejné sestavě jako proti milánskému Interu. Zákonitě tudíž scházel větší drajv, stejně jak důraz v soubojích i soupeřově šestnáctce, o potřebném zrychlení akcí a přesnosti nemluvě.

Obětavě hrající Karviná tak úvod přečkala a s přibývajícími minutami se začala osmělovat a troufat si. Jenže i jejím hráčům scházelo víc přesnost, takže se zmohli na jediné ohrožení Kolářovy brány. I Janečka hlavičkoval ovšem z malého vápna vedle.

„Ztráceli jsme hodně míčů, přesto jsme minimálně dvě příležitosti měli. Už před utkáním nám bylo jasné, že to bude o prvním gólu," glosoval úvodních pětačtyřicet minut Josef Hušbauer, který si hned po přestávce vykoledoval čtvrtou žlutou kartu v sezoně, takýe v páteční předehrávce v Liberci bude Slavii chybět.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fanoušci Slavie.

Karviná myslela po změně stran už jen na bránění bezbrankového stavu, stáhla se před Pastornického bránu a odolávala slavistickému tlaku i spoustě standardních situací. Pochopitelně že nemohla odolávat donekonečna...

Po hodině posadil Stanciu z trestného kopu míč na hlavu Takácse a ten prvním gólem v červenobílém dresu poslal Slavii do vedení. Takřka vzápětí olízla rána střídajícího Škody břevno, gól Hušbauera neplatil pro předchozí faul Provoda, a i když se neujaly ani střely Hušbauera či Stanciua, domácí k povinné výhře  dokráčeli.

Až v nastaveném čase ji jistil střídající Škoda, při penaltové exekuci si však musel dát repete.

Slavia Praha - MFK Karviná 2:0 (0:0)
Branky: 63. Takács, 90. + 3. Škoda z penalty. Rozhodčí: Dubravský - Hájek, Vaňkát - Lerch (video). ŽK: Olayinka, Hušbauer - Ndefe. Diváci: 12 042.
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Takács, Bořil - Souček - Ševčík, Hušbauer (88. Traoré), Stanciu, Olayinka (56. Provod) - Van Buren (56. Škoda). Trenér: Trpišovský.
Karviná: Pastornický - Ndefe, Dreksa, Rundič, Čonka - Ba Loua (64. V. Vukadinovič), Smrž, Janečka (87. Petkov), Lingr - Bukata (80. M. Hanousek) - Petráň. Trenér: Jarábek.

Reklama

Související témata: