Hlavní obsah

Litvínov - Vítkovice 6:2Litvínov porazil Vítkovice a už není poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Lakatoš 0 : 1
14. Jarůšek 1 : 1
25. Lukeš 2 : 1
30. Schleiss 2 : 2
33. Pavelka 3 : 2
36. Gerhát 4 : 2
46. Baránek 5 : 2
60. Mikúš 6 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova porazili ve 24. kole extraligy Vítkovice 6:2 a opustili poslední místo tabulky. Hosté si připsali pátou porážku v řadě a na 12. místě mají už jen tříbodový náskok na svého dnešního soupeře, který ale odehrál o utkání méně.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Litvínovští hráči Lukáš Válek (vlevo) a Marek Baránek se radují z gólu proti Vítkovicím.

Článek

Aktivitu domácích v úvodu přibrzdila chyba na obranné modré čáře, po které ve třetí minutě otevřel skóre Lakatoš. Verva byla ale herně lepší a podařilo se jí vyrovnat. Mikuš sice nejprve trefil tyč, poté jej vychytal Dolejš a faul Stránského zabránil ve skórování Gerhátovi, ve 14. minutě se ale již prosadil Jarůšek.

Ve druhé části nebyl tlak Severočechů opticky tak výrazný, dokonce více střel na brankáře měli hosté, Litvínov však byl mnohem efektivnější. Na gól Lukeše po pěkné Petružálkově přihrávce ještě podobně vydařenou akcí Černého se Zdráhalem a Schleissem Moravané odpověděli, na další trefy se jim to ale už nepodařilo. Nejprve Dolejše prostřelil obránce Pavelka, poté se hned po buly prosadil Gerhát.

Ve 43. minutě mohl domácí přiblížit třem bodům osamocený Hübl, Dolejše však nepřekonal. Hosté se tlačili do útoku a snažili se zápas zdramatizovat, po rychlém protiútoku ale inkasovali pátý gól. Třetí branku nedali ani ve dvou přesilových hrách a v samotném závěru naopak ještě jednou kapitulovali.

Vítkovice vedle páté prohry prodloužily i čekání na tříbodový zisk, naposledy v normální hrací době vyhrály v předešlém souboji s Litvínovem 18. října.

24. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Vítkovice Ridera 6:2 (1:1, 3:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 14. Jarůšek (Mahbod), 25. F. Lukeš (J. Petružálek, V. Hübl), 33. T. Pavelka (Mahbod), 36. Gerhát, 46. Baránek (Válek, Trávníček), 60. J. Mikúš (Trávníček) - 3. Lakatoš (Kvasnička), 30. Schleiss (P. Zdráhal, T. Černý). Rozhodčí: Pešina, Šindel - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 3267.
Litvínov: Janus - Jánošík, L. Doudera, Kudla, T. Pavelka, J. Říha, Baránek - Mahbod, M. Hanzl, Jarůšek - J. Petružálek, V. Hübl, F. Lukeš - Myšák, Helt, Gerhát - Válek, J. Mikúš, Trávníček. Trenéři: Skuhrovec a Kotrla.
Vítkovice: Dolejš - Kvasnička, Výtisk, Bodák, Trška, Gregorc, Šidlík, T. Černý - Mallet, Lakatoš, Dej - Roberts Bukarts, O. Roman, Razgals - P. Zdráhal, Š. Stránský, Schleiss - Guman, Werbik, J. Baláž. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata: