Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Litvínov 4:6Kolaps v praxi! Boleslav dostala v poslední třetině pět gólů, Litvínov slaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Hübl 0 : 1
4. Hrbas 1 : 1
18. Pláněk 2 : 1
26. Klepiš 3 : 1
35. Jeglič 4 : 1
41. Hanzl 4 : 2
44. Jánošík 4 : 3
48. Jánošík 4 : 4
56. Hübl 4 : 5
57. Jarůšek 4 : 6
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli v úterní předehrávce 33. kola Tipsport extraligy s Litvínovem 4:6. Středočeši přitom vedli po dvou třetinách 4:1 a zdálo se, že dovedou duel k pohodové výhře. Nakonec ale slaví Litvínov, který vedl nový trenér Vladimír Kýhos.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Litvínova (zleva) Jakub Petružálek, František Lukeš, Patrick Kudla, Tomáš Pavelka a Viktor Hübl se radují z prvního gólu.

Článek
Fotogalerie

Kdepak posun na druhé místo tabulky, hokejisté Mladé Boleslavi si uřízli v domácím duelu s Litvínovem pořádnou ostudu. Až do duelu se Severočechy přitom doma zůstali bez bodu v této sezoně jen jednou. Proti Litvínovu, jehož bilance u soupeřů byla tristní, však předvedli neskutečný krach.

Litvínov se sice ujal rychle vedení, když už ve druhé minutě udeřil Hübl, jenže pak měli na dlouhé minuty nabito ostrými jen Středočeši. Ještě do konce první třetiny pak po zásazích Hrbase a Pláňka otočili skóre.

Prostřední dvacetiminutovka opět patřila Středočechům, gólman Januš opět dvakrát inkasoval a před startem třetí části hry pustil za stavu 4:1 pro Boleslav do branky náhradníka Zajíčka.

Spanila jízda domácího týmu se v závěrečné třetině proměnila v peklo. Už po 38 sekundách snížil Martin Hanzl a hosté ožili. Z mrtvých vstal Litvínov definitivně po dvou trefách Jánošíka, jenž vyrovnal. A najednou byl zápas opět otevřený. Kolaps favorita dokonal v 56. minutě vítězným gólem Hübl. Skóre pak ještě zpečetil Jarůšek a Severočeši mohli slavit senzační výhru.

Předehrávka 33. kola
Mladá Boleslav - Litvínov 4:6
Branky: 4. Hrbas (Klepiš), 18. Pláněk (Lunter), 26. Klepiš (Skalický), 35. Jeglič (Fillman, Vondrka) - 2. V. Hübl (J. Petružálek), 41. M. Hanzl (Mahbod), 44. Jánošík (Trávníček, Helt), 48. Jánošík (Petružálek, V. Hübl), 56. V. Hübl, 57. Jarůšek (Myšák). Rozhodčí: Hodek, M. Sýkora - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:3, navíc F. Lukeš (Litvínov) 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:1. Diváci: 2538.
Mladá Boleslav: Haas (55. Michajlov) - Ševc, Hrbas, Kurka, Pláněk, Fillman, Bernad, Dlapa - Klepiš, Cienciala, Lunter - Vondrka, A. Zbořil, Skalický - J. Stránský, Jeglič, R. Zohorna - P. Kousal, O. Najman, D. Šťastný. Trenéři: Rulík a Patera.
Litvínov: Janus (41. Zajíček) - Jánošík, L. Doudera, Kudla, T. Pavelka, J. Říha, Baránek, Kubát - Mahbod, M. Hanzl, Jarůšek - J. Petružálek, V. Hübl, F. Lukeš - Myšák, Helt, Gerhát - Válek, J. Mikúš, Trávníček. Trenéři: Kýhos, Skuhrovec a Kotrla.

Reklama