Hlavní obsah

Kanadské občanství pro Ledeckou? České hvězdě gratulovali už před startem

Praha

Cestování nesnáší a že si ho přes zimu „užije“ dost. A tak trenéři sněžné obojživelnice Ester Ledecké vyladili její závěrečné soustředění před ostrým startem sezony tak, aby mohla zůstat v jednom hotelovém pokoji. Z něj v pátek vyrazí do svého první závodu zimy, sjezdu v kanadském Lake Louise (od 20.30, vysílá ČT sport).

Foto: Eric Bolte, Reuters

Ester Ledecká při tréninku v kanadském Lake Louise.

Článek

Hned, jak v nedaleké Nakisce otevřely vleky, vyrazila tam Ledecká na měsíc se svým týmem. Chvíli ji na svazích cepoval snowboardový kouč Justin Reiter, chvíli lyžařský Tomáš Bank. Až jí Jan Sekerak, který do Kanady odešel po studiích v Brně a nyní je manažerem rezortu v Nakisce, přišel pogratulovat.

„Říkal, že tam nikdy nikdo netrénoval dýl než já. Takový jsem domácí pecivál,“ vtipkovala dvojnásobná olympijská vítězka. „Místní už se prý domlouvali, že mi zažádají o kanadské občanství,“ pokračovala dobře naladěná Ledecká.

Vloni zahájila sezonu v Lake Louise třináctým místem, ve druhém sjezdu byla dokonce desátá. A to jí tehdy v přípravě vydatně přibrzdilo zranění a operace ruky. „Při závodech v Lake Louise jsem jela s hůlkou přitejpovanou k ruce,“ vybavuje si. Letos brala v prvním tréninku osmé místo, středeční byl kvůli přívalům sněhu zrušen.

„Kopec tady je krásný. Rychlý, těžký a dlouhý," pochvaluje si. I letos jsou na programu od pátku do neděle postupně dva sjezdy a jedno super-G. „Těším se jak malý Jarda,“ přiznává Ledecká, ale konkrétním přáním se tradičně vyhýbá.

„Mým cílem je udělat radost všem lidem, kteří mě podporují. Není nic hezčího než slyšet spokojený hlas trenérů a kluků z týmu ve vysílačkách. A stačilo by mi se zase o kousek zlepšit,“ vytkla si.

Minulou sezonu skončila v celkovém hodnocení sjezdu 24. a super-G 28., i když několik závodů vynechala kvůli termínové kolizi se snowboardingem. Světový pohár v paralelních disciplínách startuje bez Ledecké tento víkend v Rusku, obhájkyně velkého glóbu by se měla zapojit před Vánoci v italských střediscích.

Reklama

Související témata: