Hlavní obsah

Liberec smázl ve šlágru Oceláře a je druhý. Vítkovice dostaly pořádně nařezáno

lik, rjmSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Plzně v pátečním utkání 25. kola Tipsport extraligy zvítězili nad Kometou Brno 4:2, naplno bodoval i Hradec Králové, jenž vyhrál 4:0 ve Zlíně. Vítkovice propadly v Karlových Varech, kde jen těsně unikly potupné desítce (1:9). Olomouc porazila Litvínov 3:1 a zvítězila nad Vervou i podruhé v sezoně. Kladno i bez legendárního Jágra dostalo ve středočeském derby na lopatky Mladou Boleslav (3:1). Třinec prohrál v Liberci 0:5 a neudržel druhé místo. Tygři slaví desátou výhru v řadě.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Milan Gulaš z Plzně, brankář Brna Karel Vejmelka, jeho spoluhráč Tomáš Plekanec a Matyáš Kantner z Plzně v akci během utkání hokejové extraligy.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Liberce na domácím ledě zničili Oceláře z Třince. Po dvou třetinách sice Tygři vedli jen o gól, ale v poslední dvacetiminutovce nasázeli rivalovi čtyři branky. Výsledek pečetil v 58. minutě Lenc dokonce v oslabení. Třinec se propadl na třetí příčku, pomyslné stříbro drží Liberec.

Před vlastním publikem uspěli i Indiáni z Plzně, kteří si smlsli na brněnské Kometě. Západočechům vyšel báječně vstup do prostřední části, kdy spustili ofenzivní smršť. Vedli však jen o gól. Kometa pak dokonce srovnala, jenže radost jí vydržela jen 23 sekund. Pak šli Indiáni znovu do vedení a už ho nepustili. Zápas dovedli k výhře 4:2. Kometa prohrála šestý zápas venku v řadě.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Stanislav Svozil z Brna a Filip Suchý z Plzně během utkání extraligy.

Souboj sousedů z tabulky mezi Zlínem a Hradcem ovládli hosté. Zlín sice vyhrál s Hradcem třikrát za sebou, jenže tentokrát kraloval na ledové ploše Mountfield. Východočeši se dvakrát střelecky prosadili v první a ve druhé třetině, čtvrtým čistým kontem v sezoně hostům pomohl k výhře brankář Marek Mazanec.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hokejisté Matěj Chalupa, Lukáš Cingel a Radek Pilař z Hradce Králové se radují z gólu.

Vítkovice prohrály na ledě Karlových Varů 1:9 a zaknihovaly devátou porážku v řadě. Jediné, z čeho snad mohou mít hosté radost, je to, že neodjeli domů s potupnou desítkou. Karlovarští měli navrch od první minuty, po první třetině vedli už 4:0 a duel ovládli.

Litvínov sice naposledy senzačně otočil zápas v Mladé Boleslavi, kde poslední třetinu vyhrál 5:0. Na Hané však Verva neuspěla. Prohrála s Olomoucí i druhý zápas v sezoně, tentokrát 1:3. Klíčovou postavou utkání byl domácí útočník Petr Kolouch, autor dvou branek.

Kladno šlo do bitvy s Mladou Boleslaví bez legendárního útočníka Jaromíra Jágra. Ten zůstal jen na střídačce Rytířů. Na tváři mu ale mohl hrát spokojený úsměv, jelikož Kladno vybojovalo důležité vítězství 3:1.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna sleduje utkání na střídačce v civilu. Jeho Rytíři vyhráli nad Mladou Boleslaví.

Hokejová extraliga, 25. kolo
Plzeň - Brno 4:2
Branky: 21. Kracík, 34. Němec, 40. Mertl, 51. Gulaš - 34. Svačina, 60. Jenyš.
Karlovy Vary - Vítkovice 9:1
Branky: 26. a 52. Rachůnek, 29. a 55. Kohout, 7. Beránek, 15. Koblasa, 18. Raška, 18. Černoch, 46. Šik - 35. Dej.
Zlín - Hradec Králové 0:4
Branky: 8. Perret, 16. Šalda, 26. Pilař, 35. Pavlík.
Kladno - Mladá Boleslav 3:1
Branky: 18. Machač, 27, Redlich, 56. Stach - 20. Vondrka.
Liberec - Třinec 5:0
Branky: 36. Kolmann, 44. Šír, 44. Birner, 46. Zachar, 58. Lenc.
Olomouc - Litvínov 3:1
Branky: 40. a 59. Kolouch, 11. Nahodil - 58. Mahbod.

Reklama