Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Ostrava 0:2Ďolíček poprvé padl! Baníku vystřelili výhru útočníci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
57. Diop 0 : 1
82. Kuzmanovič 0 : 2
Záznam online reportáže

Série domácí neporazitelnosti skončila, fotbaloví Bohemians 1905 poprvé na podzim u Botiče padli. V páteční předehrávce 19. kola fotbalové ligy prohráli s Ostravou 0:2 góly útočníků Diopa a Kuzmanoviče z druhého poločasu. Baník, který venku zvítězil po čtyřech měsících, poskočil na čtvrtou příčku. Klokani zůstávají jedenáctí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ostravský Dame Diop po úvodní brance proti Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Než se oba týmy zahřály do provozní teploty, trvalo přes půl hodiny. V pokutových územích se prakticky nic nedělo, jisté vzrušení způsobila pouze srážka Köstla s Ugwuem při útočné standardní situaci.

V 36. minutě byl Ďolíček poprvé ve varu. Po parádní kombinaci předložil aktivní Havel jako na podnosu Ugwuovi, nigérijský útočník ale z malého vápna nedokázal dopravit míč do sítě. Respektive jeho slabou střelu, směřující do branky, stačil špičkou kopačky vykopnout Fleišman.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Fillo z Baníku Ostrava a Jan Vodháněl z Bohemians během utkání 19. kola Fortuna ligy.

Vzápětí proti hlavičce Hronka musel vytáhnout skvělý zákrok Laštůvka. Hosté zahrozili v závěru prvního poločasu. Le Giang vyboxoval ostrý centr ze strany na hranici šestnáctky, odkud pohotově pálil Jirásek. Le Giang však předvedl fantastický zákrok, balon, letící pod břevno, vyškrábl na roh.

Na další ránu hostů mezi tyče byl však krátký. V 57. minutě, v době, kdy klokani začínali mít navrch, podnikl Baník brejk, který nekompromisně zakončil Diop. Zelenobílí inkasovali u Botiče po 372 minutách, Le Giang vůbec poprvé.

Do hry poté dvakrát v rychlém sedlu vstoupil do hry videorozhodčí. Ale zákrok ostravského Procházky na Havla ani střet míče s rukou domácího Hronka penaltou neocenil. Klokani se hnali za vyrovnáním, jejich snahu však v 82. minutě utnul gólem na 0:2 Kuzmanovič.

Bohemians Praha 1905 - Baník Ostrava 0:2 (0:0)
Branky: 57. Diop, 82. Kuzmanovič. Rozhodčí: Cieslar - Moláček, Vitner - Ardeleanu (video). ŽK: Fillo (Ostrava). Diváci: 4012.
Bohemians: Le Giang - Köstl, Hůlka, Krch - Havel, Vacek (58. Vaníček), Jindřišek (79. Keita), Hronek, Podaný - Ugwu (88. Nečas), Vodháněl. Trenér: Klusáček.
Ostrava: Laštůvka - Fillo, J. Pokorný, Stronati, Fleišman - Reiter (66. Procházka), Jirásek, Hrubý, Granečný (51. De Azevedo) - Kuzmanovič, Diop (90. Šindelář). Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: