Hlavní obsah

Sparta - Ml. Boleslav 5:2Kanonáda musí být! Bitva o třetí místo přinesla velkou pomstu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Sáček 1 : 0
8. Hašek 2 : 0
26. Budínský 2 : 1
52. Bucha 2 : 2
54. Kanga 3 : 2
71. Tetteh 4 : 2
80. Hubínek (vlastní) 5 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Srpnová kanonáda ve vzájemném duelu jim nestačila. Oba soupeři přistoupili na repete. Fotbalistě pražské Sparty se Středočechům pomstili a v utkání 19. ligového kola Mladou Boleslav porazili 5:2. Šlo o přímý souboj o třetí místo v tabulce, na které se Letenští díky lepšímu skóre vyšvihli. Hosté dohrávali bez vyloučeného kanonýra Komličenka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty se radují z gólu proti Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Středočeši vyhráli poslední dva vzájemné ligové zápasy, Mešanovičův hattrick při srpnové kanonádě 4:3 byl ještě v dobré paměti.

Letenští však tentokrát uchopili utkání za správný konec. Od úvodního hvizdu se nastěhovali na polovinu soupeře a již v 8. minutě vedli 2:0. Nejprve si Sáček po rohovém kopu počkal na odražený míč, navedl si ho před vápno a výstavní střelou hlasitě požádal o titul gólu měsíce. Byl jeho teprve druhý ligový. O chvíli později pak nahrál do podobného prostoru Haškovi, jehož rána před gólmanem Stejskalem „zaplavala" a od břevna se také odrazila do sítě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Guélor Kanga se raduje z trefy proti Mladé Boleslavi.

Po takovém nástupu se Sparta samozřejmě uvolnila a prahla po dalších gólech. Šance si vytvářela, třeba i takový prcek Plavšič se hlavou málem trefil. Jenže pohodička domácích dostala ve 26. minutě trhlinu. Stoper Mandjeck prohrál hlavičkový souboj s Komličenkem, finální přihrávku adresoval Bucha a Budínský cizelérským obloučkem přehodil Heču.

Ještě do přestávky mohlo být vyrovnáno. Komličenko si snadno obhodil Mandjecka a běžel sám na brankáře. Heča jeho střelu vyrazil a Fulnekovu dorážku směřující do opuštěné branky.

Na jeden poločas padlo i tak gólů docela dost. A druhý Haškův ke všemu neplatil, protože Plavšič mu na něj přihrál z ofsajdu, jinak se záložník trefil efektně z voleje o tyč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Srdjan Plavšič a Benjamin Tetteh oslavují gól na 4:2 proti Mladé Boleslavi.

Druhý poločas začal divoce. Kanga vydláždil tutovku Hložkovi, jenže teenager selhal. Bucha pak na druhé straně obral o míč Krejčího a vyrovnal. Radost Středočechů trvala jen minutu. Hložek přiťukl míč Kangovi a Gaboňan si s pomocí Túliovy teče připsal desátý podzimní trefu, takže se v čele tabulky střelců dotáhl na Komličenka s Krmenčíkem.

Jednogólové vedení v otevřeném duelu nic neznamenalo, domácí uklidnila až pojistka. Plavšič pláchl po křídle a jeho centr Tetteh zblízka poslal do sítě. Gól oslavil spolu s Kangou africkými tanečky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vyloučení Nikolaje Komličenka z Mladé Boleslavi během utkání 19. kola Fortuna ligy proti Spartě.

A když kanonáda, tak se vším všudy. Deset minut před koncem si Kangův přímý kop prodloužil do vlastní sítě. Komličenko si pak nechal dát druhou žlutou kartu a nedohrál.

Fotbalová liga - 19. kolo:
Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 5:2 (2:1)
Branky: 2. Sáček, 8. Hašek, 54. Kanga, 71. Tetteh, 80. vlastní Hubínek - 26. Budínský, 53. Bucha. Rozhodčí: Rejžek - Kubr, Dresler - Lerch (video). ŽK: Krejčí, Hložek - Pudil, Komličenko, Matějovský, Ladra, Tatajev. ČK: 84. Komličenko. Diváci: 9573.
Sparta: Heča - Sáček, Mandjeck, Lischka, Frýdek - Krejčí - Plavšič (87. Vindheim), Hašek (61. Trávník), Kanga, Hložek - Tetteh (73. Kozák). ‬Trenér: Jílek.
Ml. Boleslav: Stejskal - Jakub Klíma, Tatajev, Pudil, Túlio - Budínský, Hubínek, Bucha (66. Jiří Klíma), Matějovský (87. Křapka), Fulnek (66. Ladra) - Komličenko. Trenér: Weber.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice