Hlavní obsah

Karlovy Vary - Liberec 3:2 SNParádní série Bílých Tygrů skončila ve Varech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Flek 1 : 0
9. Koblasa 2 : 0
44. Filippi 2 : 1
60. Birner 2 : 2
65. Gríger 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 26. kole extraligy Liberec 3:2 po samostatných nájezdech. Bílí Tygři prohráli poprvé po deseti vítězstvích v řadě, alespoň bod zachránili ve třetí třetině, kdy vyrovnali ze stavu 0:2. Michal Birner se trefil v čase 59:19. Nájezdy pak ale rozhodl domácí Dávid Gríger.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Jakub Flek z Karlových Varů a Lukáš Krenželok z Liberce

Článek
Fotogalerie

Karlovarští vlétli na soupeře ve velkém stylu, když v první minutě šanci Fleka zastavil Hrachovina a o minutu později střelu Beránka tyč. Čerstvý reprezentant Flek pak střelou nad lapačku libereckého gólmana otevřel skóre ve čtvrté minutě. Další velkou příležitost měl o chvíli později Raška, ale puk zacinkal opět pouze na brankovou konstrukci.

Z ojedinělého protiútoku mohl po přečíslení vyrovnat Jelínek, ale Novotný byl připraven. Na druhé straně se v 10. minutě nemýlil Koblasa, který po nezištné přihrávce Kohouta navýšil vedení domácích. Poslední možnost změnit skóre úvodního dějství měl Šafář, jenže Hrachovina vytěsnil jeho střelu mimo svou branku.

Po atraktivní a útočně laděné první třetině se hra v prostředním dějství změnila v urputnou bitvu o každý metr ledu bez větších příležitostí. U Bílých Tygrů z těch větších stála za zmínku střela Jelínka z předbrankového prostoru po Mikyskově chybné rozehrávce a bomba Graborenka, kterou bezchybný Novotný pohotově vykryl. U domácích byl nejblíže ke vstřelení branky Mikúš, ale ani on si se strážcem liberecké branky neporadil.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Michal Birner z Liberce, Ondřej Šafář z Karlových Varů, Dalimil Mikyska z Karlových Varů.

Ve třetí třetině vyvinul Liberec tlak v útočném pásmu, jemuž Západočeši odolávali do 44. minuty, kdy se v předbrankovém prostoru prosadil Filippi a ukončil tak necelé 104 minuty trvající střelecký půst v soubojích s domácím týmem. Dvě minuty před koncem základní hrací doby se hostující střídačka odhodlala k power play a 41 sekund před koncem základní hrací doby srovnal skóre bombou od modré čáry Birner.

V prodloužení měli oba soupeři po jedné příležitosti, ale když Knot a Kohout své možnosti nevyužili, dospěl zápas k samostatným nájezdům. V těch se domácí trefili třikrát a Severočeši pouze jednou, díky vítězné brance Grígera brala Energie druhý bod.

26. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 3:2 po sam. nájezdech (2:0, 0:0, 0:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Flek (T. Rachůnek, Gríger), 10. Koblasa (Kohout, M. Rohan), rozhodující sam. nájezd Gríger - 44. Filippi (Birner, L. Hudáček), 60. Birner (Šmíd). Rozhodčí: Šindel, Hradil - D. Jelínek, Brejcha. Vyloučení: 0:2. Bez využití. Diváci: 3313.
Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, D. Mikyska, M. Rohan - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, Šik - T. Kubalík, Raška, Šafář - Kohout, Černoch, Koblasa. Trenéři: Pešout a Mariška.
Liberec: Hrachovina - Šmíd, Knot, Derner, Graborenko, Hanousek, Kolmann - Ordoš, L. Hudáček, Birner - Marosz, Filippi, Lenc - L. Krenželok, P. Jelínek, Zachar - J. Vlach, A. Musil, Šír - D. Špaček. Trenéři: P. Augusta a Jiří Kudrna.

Reklama

Související témata: