Hlavní obsah

Slavia má respekt v celé Evropě, tvrdí Souček. Těší se na nejlepší atmosféru v kariéře

Záložník Tomáš Souček se před úterním zápasem fotbalové Ligy mistrů v Dortmundu těší na nejlepší atmosféru, jakou v kariéře zažije. Věří, že vyhlášená kulisa na slavném Vestfálském stadionu nebude fotbalisty Slavie svazovat, ale spíš je vyhecuje. Doufá, že se Pražané v závěrečném utkání navzdory jistému poslednímu místu v tabulce rozloučí s prestižní soutěží důstojně a předvedou podobně sympatický výkon jako v předchozích duelech.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Největší hvězda fotbalové Slavie Tomáš Souček.

Článek
Fotogalerie

"Už když se vylosovala skupina, tak jsem se nejvíc těšil na tento zápas i díky fanouškům. Bude tu asi nejlepší atmosféra, co jsme všichni v kariéře zažili. Věřím, že místo rozklepání kolen nám všem naopak přibude motivace, že hrajeme pod takovým stadionem. Věřím, že nám to naopak spíše pomůže," řekl Souček na tiskové konferenci.

Vestfálský stadion, který nese jméno Signal Iduna Park, na něj udělal už při příjezdu velký dojem. Celá aréna včetně vnitřních prostor je v klubových barvách žluté a černé. "Působí to na mě hrozně hezky. Dortmund je tím známý, že to jsou žluté vosy. Hrozně se těším, až bude plný stadion, bude celý žlutý, to bude překrásné. Jejich fanoušci řvou celý zápas, ale nám také přijede velká podpora," uvedl reprezentační záložník.

Slávisté v předchozích pěti kolech skupiny získali jen dva body za remízy v Miláně s Interem a v Barceloně a skončí v tabulce poslední. "Mrzí nás, že nemáme tolik bodů a už nemůžeme postoupit. Zatím jsme udělali body jen venku, podle toho děláme také nějaké věci, abychom to dodrželi. Věřím, že to zvládneme i tentokrát. Přijeli jsme budovat jméno Slavie a samozřejmě chceme bodovat," řekl Souček.

"Když se vylosovala skupina, tak nás všichni brali jako velkého outsidera a počítali, kolik dostaneme branek. Vytvořili jsme si respekt, i sami trenéři, proti kterým jsme hráli, nás chválí. Slavii jsme v Lize mistrů udělali respekt v celé Evropě. Chceme na to navázat i v Dortmundu, aby nás soupeři brali tak, jak nás brali ve všech pěti zápasech skupiny. Věřím, že se na to připravíme stejně jako na domácí zápas, tentokrát ale s lepším výsledkem," připomněl Souček domácí porážku 0:2.

Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou tradičně všechna utkání z Ligy mistrů v přímých přenosech. Divák si díky multidimenzi může vybrat, jaký duel chce živě sledovat.
Úterní program začne již v 18.30 hodin na O2 TV Fotbal, kdy se studio bude věnovat zápasům hraných od 18:55. Moderátor Libor Bouček přivítá jako hosty Martina Vaniaka, legendárního brankáře, jenž si zachytal za Slavii v Lize mistrů, a také Tomáše Ujfalušiho, bývalého reprezentačního obránce, který dokázal s Atléticem Madrid vyhrát Evropskou ligu i Superpohár UEFA.
Od 20:00 startuje na O2 TV Sport speciální program před očekávaným duelem Borussia Dortmund – Slavia Praha. Dorazit by měl například známý režisér a producent David Ondříček nebo Kryštof Mucha, herec a ředitel karlovarského filmového festivalu. Za pražskou Slavii se pak o své dojmy podělí Jiří Bílek, Stanislav Vlček nebo Jan Nezmar.
Všechny přenosy na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal je možné sledovat i díky měsíční službě O2 TV Sport Pack. Více zde.

Reklama

Související témata: