Hlavní obsah

Liberec - Karviná 3:0Marné dobývání karvinské branky ukončil Potočný

MinutaMin. Tým Hráč Akce
48. Potočný 1 : 0
70. Mara 2 : 0
Záznam online reportáže

Liberec po dvou prohrách v řadě bez vstřelené branky zabral. Karvinou zdolal i bez zraněného gólmana Nguyena 3:0. První poločas Severočeši dobývali hostující branku marně, o třech bodech rozhodli brzy po přestávce. Pojistku přidali dvacet minut před koncem, gól však padl zřejmě z ofsajdu. Třetí gól dal v závěru po chybě obránců Breite.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Ondřej Lingr z Karviné a Murphy Dorley z Liberce

Článek

V prvním poločase Liberec útočil, hrálo se prakticky jen na polovině Karviné, která se urputně bránila. Statistiky po prvním poločase? Na střely na branku 5:0, mimo 3:0 a rohové kopy 4:0.

Před gólmana Hrdličku létal jeden centr za druhým, domácím však ve finální fázi chyběl větší klid, důraz a přesnost. Několik dobrých střel dokázali Karvinští zblokovat. Třeba po čtvrt hodině hry pálil v dobré pozici z první aktivní Baluta, ránu zblokoval Bukata. Ve 21. minutě střílel rumunský záložník z voleje znovu, tentokrát míč srazil Čonka.

Tým Pavla Hoftycha se dočkal až po přestávce. Ve 48. minutě poslal Potočný míč na pravou stranu Malinskému, ten odcentroval do vápna, kde z první dobře vystřelil Musa. Jeho ránu ještě Hrdlička vyrazil, ale Potočný dokázal zblízka pohotově doklepnout. Byl to jeho již devátý ligový zásah v sezoně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Karvinský fotbalista Ondřej Lingr (vlevo) a Radim Breite z Liberce (vpravo)

Karviná poprvé vystřelila mezi tyče až po hodině hry. Ba Loua hlavičkoval jen doprostřed branky. Pojistku modrobílí přidali v 70. minutě. Po přímém volném kopu Potočného se před Hrdličkou ocitli hned čtyři hráči v modrém, Chaluš nahrál Marovi a ten bez problému poslal míč do odkryté branky. Čtveřice hráčů však byla v době kopu pravděpodobně v ofsajdu a gól platit neměl. Třetí gól slavil Breite, který se v 86. minutě se štěstím dostal přes Janečku, míč při odkopu netrefil Rundič a kapitán Slovanu si sám před gólmanem počínal zkušeně.

Slovan zakončil podzimní část vysokou výhrou a přezimuje na devátém místě, kdežto Karviná na předposledním.

20. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - MFK Karviná 3:0 (0:0)
Branky: 48. Potočný, 70. Mara, 86. Breite. Rozhodčí: Královec - Kotalík, Pečenka. ŽK: Oscar, Chaluš - Jarábek (trenér), Krivák, Vukadinovič, Janečka, Rundič, Želizko. Diváci: 1760.
Liberec: Knobloch - Mikula, Kačaraba, Chaluš, Hybš - Oscar, Breite - Malinský (68. Pešek), Baluta (62. Mara), Potočný - Musa (88. Gembický). Trenér: Hoftych.
Karviná: Hrdlička - Krivák (54. Petráň), Janečka, Rundič - Ndefe, Lingr (83. Želizko), Bukata, Hanousek, Čonka - Ba Loua (74. Putyera), Vukadinovič. Trenér: Jarábek.

Reklama

Související témata: