Hlavní obsah

Olomouc - Bohemians 1905 1:1Bohemians venku získali druhý bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Havel 0 : 1
55. Falta 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Bohemians 1905 ve 20. kole první ligy remizovali v Olomouci 1:1 a venku získali druhý bod v aktuální sezoně. "Klokany" poslal do vedení ve 30. minutě Milan Havel, krátce po přestávce odpověděl Šimon Falta. Sigma pražského soupeře porazila v jediném z posledních osmi utkání v nejvyšší soutěži a patří ji desáté místo. Bohemians jsou v neúplné tabulce třináctí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians 1905 Luděk Klusáček - archivní foto.

Článek

Do první nadějné příležitosti zápasu se z pravé strany mezi dvěma hráči domácích uvolnil Havel, jehož zakončení doprostřed branky vyrazil Mandous na roh. Z něj pak hlavičkoval těsně vedle Jindřišek.

V 16. minutě předvedli hezkou kombinační akci domácí. Na jejím konci střílel Plšek vedle. O deset minut později napřáhl z 25 metrů olomoucký González, jehož ránu k tyči zneškodnil brankář Le Giang.

Po dobrých zákrocích brankáře Bohemians se po půl hodině hry měnilo skóre na druhé straně hřiště. Po závaru před brankou Olomouce nejdříve trefil tyč Vacek a míč do sítě následně dopravil Havel. Le Giang se vyznamenal také v 36. minutě, kdy vytěsnil Sladkého pokus.

Olomouc šťastně vyrovnala

Hanáci srovnali po 10 minutách druhého poločasu. Podaný hodil aut na brankáře Le Gianga, který odkopem trefil napadajícího Faltu, a od olomouckého záložníka se míč šťastně odrazil přímo do branky Pražanů.

V 60. minutě se Olomouc málem radovala z otočení skóre. Ve dvou velkých šancích se zjevil González, ani jednu z nich však nevyužil. Nejdříve zakončoval z dobré pozice do břevna a o malou chvíli později branku těsně minul. Jen o dvě minuty později se odhodlal k ráně z velké dálky Vepřek a nenápadným pokusem opět napálil tyč branky překvapeného Le Gianga.

Rozhodnout mohl tři minuty před koncem po skrumáži ve vápně hostů Hála, ale brankář Bohemians se proti jeho pokusu k tyči skvěle vymrštil. Olomouc tak desátým nerozhodným výsledkem v sezoně potvrdila pozici remízového "krále" ligy.

20. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:1)
Branky: 55. Falta - 30. Havel. Rozhodčí: Hocek - Dobrovolný, Flimmel. ŽK: Vepřek, Jemelka, Zima - Podaný, Hůlka. Diváci: 2412.
Olomouc: Mandous - Sladký (85. Texl), Štěrba (25. Zima), Jemelka, Vepřek - Zahradníček (66. Hála), González, Zmrzlý, Plšek, Falta - Chytil. Trenér: Radoslav Látal.
Bohemians: Le Giang - Köstl, Hůlka, Krch - Havel, Vacek (63. Bederka), Jindřišek, Hronek, Podaný (80. Záviška) - Nečas, Vodháněl (87. Keita). Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: