Hlavní obsah

Česko - Švédsko 1:3Čeští hokejisté Channel One Cup nevyhrají, prohráli se Švédy

Moskva/Praha
Aktualizováno

Česká hokejová reprezentace turnaj Channel One Cup nevyhraje. V posledním utkání prohrála se Švédy 1:3 a ztratila šanci na první místo. O výsledku rozhodla druhá třetina, kdy výběr trenéra Miloše Říhy inkasoval dva góly. Národní tým poprvé v sezoně nebodoval v seriálu Euro Hockey Tour. Poslední zápas ruského měření sil hrají Rusové s Finy od 14 hodin. Výsledek určí konečné umístění.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Jiří Sekáč v souboji se Švédy v utkání na Channel One Cupu.

Článek
Fotogalerie

Začátek zápasu se organizátorům nevydařil. Místo české hymny pustili úplně jinou hudbu, což vyvolalo rozpaky. Fanoušci tak národnímu týmu zazpívali sami, což přijal s úsměvem trenér Říha.

Po výhře nad Finy a porážce s Rusy po samostatných nájezdech šla česká hokejová reprezentace do posledního zápasu na Channel One Cupu s nadějí, že může tento turnaj vyhrát, což se naposledy podařilo před čtyřmi lety.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Vyrovnávací gól by blízko, Švédové ale pečetili výhru gólem do prázdné branky...🇨🇿🆚🇸🇪 #narodnitym

Příspěvek sdílený Česká hokejová reprezentace (@narodnitym),Pro 15, 2019 v 5:18 PST

V brance českého týmu se ve třetím zápase turnaje představil třetí gólman, šanci dostal Marek Langhamer z Chabarovsku. A po první třetině šel do šatny s čistým kontem, stejně jako jeho konkurent ve švédské brance.

Pět minut před koncem úvodní dvacetiminutovky měl velkou šanci Jiří Sekáč, který jel na gólmana Johanssona, ale neuspěl. Dvě minuty před přestávkou zazvonila tyčka po nahození Jakuba Jeřábka, žádný ze střelců se ale v zahajovací třetině neprosadil.

Začátek druhé části Čechům nevyšel. Lööv získal puk ve své obranné třetině, nabral rychlost a protlačil se před českého gólmana a puk dostal za brankovou čáru Rasmussen. Srovnat mohl za pět minut Radan Lenc, ale nenašel volné místo při střelbě z levého kruhu.

První přesilovku sehráli Švédové, když pykal na trestné lavici obránce Jakub Krejčík. Konce se nedočkal, po čtyřiceti sekundách se trefil Strömwall a zvýšil na 2:0. Národní mužstvo mělo také šanci v početní výhodě, ale pět minut před závěrem prostřední části se nedokázalo prosadit. Stejně jako v další příležitostech. Když byl Johansson překonán, zazvonila tyčka, jako v poslední minutě po dalším nahození Jeřábka.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Švéd Emil Sylvegard s Romanem Horákem v utkání Channel One Cupu.

Třetí razítko na tyči s českým podpisem si připsal Radim Zohorna, i po 48. minutě svítila u Říhova výběru nula. Další šancí byla třetí přesilová hra v utkání. A podařilo se. Hynek Zohorna vše propálil a snížil na 1:2.

Švédové se bránili, Češi útočili. Takový stav nastal po změně skóre. Navíc soupeř hrál opět v oslabení, tentokrát ale gól nepadl. Dvě minuty před koncem zkusil hrát kouč Říha bez brankáře, ale tlak a hra v šesti srovnání nepřinesla.

Třicet sekund před koncem šedesáté minuty si vzala česká střídačka oddechový čas. Po rozehrání byla výsledkem radost na druhé straně. Sekáč ztratil kotouč a prázdnou branku trefil Rasmussen a stanovil konečný výsledek na 3:1 pro Švédsko.

Hokejový turnaj Channel One Cup v Moskvě, součást Euro Hockey Tour:
Česko - Švédsko 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 49. H. Zohorna (Filippi, Jeřábek) - 21. Rasmussen (Lööv, L. Johansson), 27. Strömwall (Tömmernes, A. Petersson), 60. Rasmussen. Rozhodčí: Morozov, Fatějev - Šalagin, Slavikovskij (všichni Rus.). Vyloučení: 1:4. Využití: 1:1. Diváci: 9178.
Langhamer - Šustr, Jeřábek, Mozík, Krejčík, Klok, Moravčík, Hrbas, Vitásek - Jaškin, Nestrašil, Sekáč - Sedlák, Filippi, Lenc - Rousek, Horák, R. Pavlík - H. Zohorna, R. Zohorna, O. Beránek. Trenéři: Miloš Říha st., Miloš Říha ml., Robert Reichel a Karel Mlejnek.
L. Johansson - Lööv, Tömmernes, Hansson, Dahlbeck, E. Johansson, Lundberg, Andersson - Pääjärvi, Rydahl, Strömwall - Bromé, L. Johansson, Bristedt - Zaar, Rasmussen, A. Petersson - Brodin, Händemark, Sylvegard. Trenéři: Johan Garpenlöv a Markus Akerblo
Tabulka turnaje:
1.Švédsko320018:96
2.Finsko210108:54
3.Česko301118:103
4.Rusko201017:72
Tabulka Euro Hockey Tour:
1.Česko6221117:1311
2.Finsko5302016:1211
3.Švédsko6201314:197
4.Rusko5020315:184

Reklama

Související témata: