Hlavní obsah

Kapitán v nejistotě. Škoda míří ke stovce, pokračování ve Slavii nemá jisté

Už jen šest tref mu chybí do Klubu ligových kanonýrů. Kapitán fotbalové Slavie až v závěru podzimu zase začal pravidelně nastupovat a dávat góly. Milan Škoda si však není jistý, co bude dál. „Pevně věřím, že jsem nehrál v Edenu naposledy. Něco však naznačuje, že jako jedinému mi ve Slavii v létě končí smlouva,“ krčí rameny útočník, který dvěma brankami přispěl k poslední letošní výhře 4:1 nad Českými Budějovicemi.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Milan Škoda ze Slavie se raduje z gólu v utkání 20. kola první fotbalové ligy proti Českým Budějovicím

Článek

Dost dlouho měl v týmu vedlejší roli mimo základní sestavu. Fanoušci na něj ovšem nezapomněli, celý Eden znovu skandoval jeho jméno. Příznivci sešívaných moc dobře vědí, že jejich kapitán se rychle přibližuje ke stovce ligových gólů. Před zápasem byl navíc spolu s obráncem Ondřejem Kúdelou za překonání hranice 300 startů uveden do Klubu legend.

„Může se zdát, že šest zbývajících gólů je málo. Když pak ale přestanete pořádně hrát, jako nedávno já, může jich být dost," usmívá se Milan Škoda.

Těsně po skončení podzimu není jisté, zda další branky bude přidávat znovu v sešívaném dresu.

„Samozřejmě vnímám spekulace, že pro patnáct jarních zápasů jen v lize máme kádr moc široký a někteří hráči odejdou. K nějakému jednání asi dojde, něco však naznačuje, že jako jedinému mi ve Slavii v létě končí smlouva," říká kapitán mezi řádky, že vedení klubu mu zatím žádnou jistotu nedalo.

S Milanem počítáme, ujišťuje kouč

Trenér Jindřich Trpišovský není ten, který by měl kanonýrovi nový kontrakt předložit. Patřičně si ho však cení.

„Co bych si přál já? Aby Milan hrál jako poslední tři utkání v Liberci, Dortmundu a teď doma. Tak komplexního si ho hodně dlouho nepamatuju, ani když dával za sezonu spoustu gólů," oceňuje kouč.

Škoda má stále nezpochybnitelnou roli na hřišti, ale také v kabině.

„Za mou krátkou kariéru jsem zažil strašně málo hráčů, jakým je on. Vážím si ho jako člověka a lídra. I když nehraje, tak o své místo bojuje. Fascinuje mě jeho nezdolnost, je schopný nám všem vytřít zrak, jak se nachystá. A pak skočí takovým způsobem do zápasu jako v Liberci," chválí dál Trpišovský s dovětkem, že odchovanec pražské Čafky už dnes patří mezi legendy Slavie.

„Je radost s ním spolupracovat, ale každý chce samozřejmě hrát. Jsem si jistý, že Milan dá do lednové přípravy všechno. Počítáme s ním dál. Teď je každopádně ve skvělé formě a škoda pro něj, že podzim končí. Je příkladem pro další hráče, jak se zachovat, když se dostanou do těžké pozice," ujišťuje Trpišovský.

Měla by Slavia prodloužit smlouvu s Milanem Škodou?
Ano
90,4 %
Ne
9,6 %
Celkem hlasovalo 1628 čtenářů.

Reklama