Hlavní obsah

Barcelona - Real Madrid 0:0Bitva gigantů bez vítěze! Barcelona doma Real Madrid neporazila, ale zůstává první

Praha
Aktualizováno

Velký fotbalový šlágr góly nenabídl. Barcelona na Camp Nou jen remizovala v odloženém duelu 10. kola La Ligy s Realem Madrid 0:0 a díky lepšímu skóre se před svým hlavním rivalem udržela na čele tabulky. Prestižní El Clásico skončilo bez branek poprvé od listopadu 2002.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Barcelonský Lionel Messi během duelu s Realem Madrid.

Článek
Fotogalerie

Utkání se mělo původně odehrát 26. října, ale odklad si vyžádaly rozsáhlé demonstrace, které vyvolalo odsouzení devíti katalánských politiků za uspořádání nezákonného referenda v roce 2017. Také dnes poblíž stadionu Camp Nou se konalo masové shromáždění separatistů.

Real byl blízko vedoucímu gólu v 17. minutě. Raphaël Varane hlavou už překonal gólmana Marca-Andrého ter Stegena, kterého ale na brankové čáře zastoupil Gerard Piqué.

Foto: Emilio Morenatti, ČTK/AP

Gareth Bale z Realu Madrid (vpravo) a barcelonský Clement Lenglet během dohrávky

Na druhé straně se něco podobného povedlo Sergiu Ramosovi proti střele Lionela Messiho. Hostující Gareth Bale v 72. minutě sice dostal míč do branky, ale gól kvůli ofsajdu neplatil.

Barcelona v osmém zápase aktuální ligové sezony doma poprvé ztratila body, ale s "Bílým baletem" neprohrála v sedmém soutěžním duelu za sebou.

La liga
Dohrávka 10. kola:
Barcelona - Real Madrid 0:0

Reklama

Související témata: