Hlavní obsah

Třinec - Kladno 2:1 SNTřinec doma vydřel vítězství, uspěl po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Stránský 1 : 0
23. Austin 1 : 1
65. Kovařčík (rozhodující nájezd) 2 : 1
Záznam online reportáže

Třinec
Aktualizováno

Hokejisté Třince zdolali doma v utkání 27. kola extraligy Kladno 2:1 po nájezdech a porazili tak Rytíře i potřetí v sezoně. Úřadující mistr vyhrál v tomto ročníku rozstřel vůbec poprvé, rozhodl ho Ondřej Kovařčík. Hosté nastoupili i po reprezentační přestávce bez svého lídra Jaromíra Jágra. Jejich jediný gól dal Brady Austin, který je v extralize s osmi góly nejlepším střelcem mezi obránci.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Aron Chmielewski z Třince a André Lakos a brankář Denis Godla z Kladna.

Článek
Fotogalerie

Za Třinec chytal poprvé v sezoně Štěpánek, na druhé straně si odbyl premiéru Hovorka, který nastupoval při velké marodce Kladna (Jágr, Réway, Valský, Stach) v elitním útoku.

Obhájci titulu toužili odčinit dva dny starou prohru s Brnem a jejich aktivita vyústila gólem Stránského. S 12 brankami nejlepší střelec Ocelářů v sezoně si po dlouhém obléhání Godlovy branky vybruslil mezi kruhy a otevřel skóre. Kladno se v úvodní třetině na nic vážného nezmohlo.

Třinec měl ještě v úvodu prostředního dějství dvě slibné šance ke zvýšení, ale zmrazil je Austin. Kanadský bek podpořil rychlý protiútok a vyrovnal razantní střelou zpoza levého kruhu k bližší tyči. Vrátit domácím vedení mohl Musil, ale v přečíslení čtyři na dva zasáhl maskou Godla. Zahanbit se nenechal ani Štěpánek, který chytil gólovku Hovorkovi.

Třinec, který v předchozích dvou zápasech porazil Kladno 6:2 a 7:1, začal třetí třetinu nepřesnostmi. Štěpánek ale kryl další šanci Hovorky a levým betonem i únik Austina. Následně Ondřej Bláha z dorážky přestřelil odkrytou branku. Nováček soutěže následně promarnil dvě přesilové hry. Domácí se trápili, jejich elán z úvodu se vytratil po inkasované brance a v závěru základní hrací doby se na jejich hlavy snášel z tribun i pískot.

Kladno mělo v prodloužení navrch, jenže nic nevymyslelo ani v přesilové hře. Před rozstřelem bylo jasné, že ho jedno z mužstev vyhraje poprvé. Oceláři měli bilanci 0:3, jejich soupeř k nim nastoupil poprvé v sezoně. Domácí vedli po střelách Stránského a Szturce, Kladno vyrovnalo shodně zásahy mezi betony, když se prosadili O'Donnell a Hovorka. V pátém kole rozhodl přesnou ranou do růžku Ondřej Kovařčík.

27. kolo hokejové extraligy
HC Oceláři Třinec - Rytíři Kladno 2:1 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 14. M. Stránský (Marcinko), rozhodující sam. nájezd O. Kovařčík - 23. Austin (J. Strnad, Redlich). Rozhodčí: Lacina, R. Svoboda - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 4609.
Třinec: Štěpánek - Roth, Gernát, M. Doudera, D. Musil, Kundrátek, Zahradníček - Szturc, Marcinko, M. Stránský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Martynek, Š. Novotný, Adamský - Hrňa, Polanský, Dravecký. Trenér: M. Zadina.
Kladno: Godla - B. Nash, Austin, A. Lakos, Kehar, Zelingr, Barinka - Bílek, P. Machač, Hovorka - Hajný, T. Kaut, O'Donnell - Redlich, Melka, J. Strnad - O. Bláha, Zikmund, Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák a Lidický.

Reklama

Související témata: