Hlavní obsah

Sparta - Plzeň 2:1 PPPlzeň sice proti Spartě bodovala už potřinácté v řadě, i potřetí v sezoně s ní ale prohrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Tomášek 1 : 0
47. Kantner 1 : 1
63. Blain 2 : 1
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

I třetí vzájemný zápas sezony mezi hokejisty Sparty a Plzně nenašel po šedesáti minutách vítěze, a i potřetí nakonec slaví dvoubodový triumf Pražané. V utkání 27. extraligového kola zdolali Západočechy 2:1 v prodloužení, když v 63. minutě rozhodl Blain. Vedoucí Sparta tak zabrala po předchozích dvou porážkách, Škoda ale proti ní dokázala bodovat už potřinácté za sebou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Tomášek ze Sparty.

Článek

Když se oba týmy potkaly v pražské O2 areně v úvodním extraligovém kole tohoto ročníku naposledy, skončilo to třináctigólovou přestřelkou a triumfem domácích v prodloužení. To tentokrát servírovali hráči více než 12 tisícům přítomným divákům mnohem dietnější menu.

Do sestavy Sparty se přesně po třítýdenní pauze způsobené poraněným malíčkem na ruce vrátil kapitán Řepík, nechyběl ani jeho spoluhráč z první útočné formace David Tomášek, jenž kvůli potížím se zády nedohrál za reprezentaci utkání s Ruskem.

V první třetině byli Pražané hned dvakrát blízko vedoucímu gólu. Jenže Pech ve 13. minutě z dorážky trestuhodně minul úplně prázdnou plzeňskou branku a v samém závěru úvodního dějství výtečně zakročil Frodl proti zakončení Košťálka.

Ve 27. minutě už se ale Sparta dočkala. Tomášek si na pravém křídle nabruslil s pukem na holi do útočného pásma a střelou pod víko na bližší tyč nedal Frodlovi šanci zareagovat.

Plzni ale dokázali pomoct její tahouni Mertl s Gulašem. Ve 47. minutě při přesilovce po jejich kombinaci pálil nekrytý Kantner a překonal Sedláčka. A Spartě bylo vzápětí ještě hůř, když v krátkém sledu po sobě putovali na trestnou lavici Smejkal s Jurčinou a Západočeši měli k dispozici 93 vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovku. Domácí v ní ale podržel Sedláček, takže se šlo do prodloužení.

V něm hrála ve čtyřech proti třem Sparta, když hostující Vráblík dostal s koncem třetí třetiny trest za sevření puku rukou. I Plzeň se sice ve třech ubránila, krátce po skončení trestu ale napřáhl Blain a dělovkou zajistil Pražanům bod navíc.

27. kolo hokejové extraligy
HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 2:1 v prodloužení (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 27. Tomášek (Polášek, Řepík), 63. Blain (A. Kudrna, Sukeľ) - 47. Kantner (Mertl, Gulaš). Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla - Gerát, Hynek. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. Diváci: 12.160.
Sparta: J. Sedláček - Blain, Kalina, Jurčina, Tomáš Dvořák, Košťálek, Polášek, Piskáček - Řepík, Tomášek, Smejkal - Forman, Pech, Rousek - A. Kudrna, Sukeľ, Říčka - Vitouch, Kropáček. Trenér: Krupp.
Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Pulpán, Budík, Jank, L. Kaňák, Moravčík, Vráblík - Gulaš, Mertl, Kantner - Pour, V. Němec, P. Straka - Indrák, Kracík, Rob - Malát, Kodýtek, Eberle. Trenér: Čihák.

Reklama

Související témata: