Hlavní obsah

Liberec - Sparta 4:1Liberec porazil potřetí Spartu, Lenc vstřelil hattrick

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Lenc 1 : 0
26. Řepík 1 : 1
37. Lenc 2 : 1
38. Průžek 3 : 1
41. Lenc 4 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce porazili ve 28. kole extraligy Spartu 4:1 a udolali Pražany i potřetí v sezoně. Hrdinou zápasu byl autor hattricku Radan Lenc. Severočeši se posunuli na druhé místo tabulky a na vedoucí Spartu ztrácí jen bod. Utkání mělo charitativní podtext a premiérový gól si v něm připsal i liberecký útočník Jiří Průžek, který v létě vyhrál boj nad rakovinou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Ronald Knot a autor třetího gólu Jiří Průžek z Liberce se radují v duelu se Spartou.

Článek

První větší šanci utkání měli hosté, Řepík přihrál mezi kruhy Říčkovi, jehož pokus z voleje ale Hrachovina zastavil. Na konci 6. minuty se faulem provinil sparťan Pech, po třech vteřinách jeho spoluhráč Dvořák poslal puk do hlediště a domácí následnou přesilovkou pět na tři nepohrdli. Skóre otevřel Lenc.

O dvě minuty později Hudáček orazítkoval tyč Sedláčkovy branky. Domácí byli při chuti, což demonstroval pěknou individuální akcí kapitán Jelínek. Vyrovnat mohl Tomášek, Hrachovina v liberecké brance byl ale připraven.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jiří Průžek z Liberce střílí gól. Vlevo je brankář Sparty Jakub Sedláček.

Druhou třetinu začali lépe hosté, kteří měli ve 24. minutě blízko k vyrovnání. Hrachovina byl po střele Blaina již překonán, ale pomohla mu tyčka. Hosté se dočkali ve 26. minutě, po přečíslení se prosadil kapitán Řepík.

Branka dala hostům další energii, ale domácí odolávali. Ve 34. minutě se dostal do slibné šance Hudáček, ale Sedláček minisouboj vyhrál. Co se nepovedlo Hudáčkovi, zvládl se štěstím Lenc. Jeho přihrávku při přečíslení si Jurčina srazil do branky. Než se hosté vzpamatovali ze smolně inkasovaného gólu, přišel další úder. Ve skrumáži před Sedláčkem se nejlépe zorientoval Průžek a vstřelil svůj první extraligový gól.

V úvodu třetí části se potřetí prosadil Lenc a výrazně přiblížil Liberec k další výhře nad Pražany. Hosté navíc vzápětí přišli o obránce Košťálka, jenž za faul na Dernera putoval předčasně do kabin. V přesilovce mohl přidat další gól Lenc, tentokráte ale nemířil přesně. Sparta se snažila zápas zdramatizovat, výborně chytajícího Hrachovinu ale podruhé nepřekonala.

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Lenc (P. Jelínek, L. Hudáček), 37. Lenc, 38. Průžek (Lenc, Knot), 41. Lenc (Průžek, L. Hudáček) - 26. Řepík (Smejkal). Rozhodčí: Pešina, Mrkva - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 8:6, navíc J. Vlach 10 min., Košťálek (Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Liberec: Hrachovina - Šmíd, Knot, Derner, Graborenko, Hanousek, Kotvan - Ordoš, L. Hudáček, Lenc - Průžek, Marosz, J. Vlach - L. Krenželok, P. Jelínek, Zachar - Rychlovský, A. Musil, Špaček. Trenér: Augusta.
Sparta: J. Sedláček - Blain, Kalina, Jurčina, T. Dvořák, Košťálek, Polášek, Piskáček - Řepík, Tomášek, Smejkal - Forman, Pech, Rousek - Říčka, Sukeľ, A. Kudrna - Kropáček, Pšenička, Vitouch. Trenér: Krupp.

Reklama

Související témata: