Hlavní obsah

Liberec - Ml. Boleslav 2:0Bílí Tygři to na Bruslaře umí, Hrachovina má druhou nulu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Marosz 1 : 0
38. Ordoš 2 : 0
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce porazili v 30. kole extraligy Mladou Boleslav 2:0 a vyhráli tak i 22. domácí vzájemný zápas za sebou. Bruslařský klub čeká na úspěch na ledě Bílých Tygrů od 18. listopadu 2010. Severočeši potvrdili aktuální formu, když bodovali počtrnácté za sebou a z toho potřinácté vyhráli. Druhé čisté konto v sezoně udržel díky 25 zásahům brankář Dominik Hrachovina.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Liberce Dominik Hrachovina.

Článek

V úvodu zápasu se soupeři spíše oťukávali, střelecké pokusy z obou stran byly víceméně z uctivé vzdálenosti a Krošelj ani Hrachovina s nimi neměli žádné starosti. Mladoboleslavský brankář se vylekal až při střílené přihrávce Krenželoka, která byla před ním tečovaná, jeho beton byl však na místě. V osmé minutě ujel v oslabení Zachar, byl faulován, ale následné trestné střílení Marosze Krošelj také zlikvidoval.

Na druhé straně předvedl jistý zákrok Hrachovina při tvrdé střele Ševce. V 15. minutě se Jeglič protáhl libereckou obranou až před Hrachovinu, místo střely volil přihrávku na Skalického, jenže ten puk minul. O chvíli později vystihl chybnou rozehrávku hostů Průžek, ale trefil jen Krošeljovy betony. Hostující gólman kapituloval až 46 sekund před první pauzou, kdy Dernerovu střelu šikovně tečoval Marosz.

Obrovskou šanci na vyrovnání měli hosté ve 25. minutě. Před Hrachovinou se objevil úplně osamocený Klepiš, položil si libereckého gólmana, ale ten i vleže mladoboleslavského útočníka vychytal. Na druhé straně se dostal do slibné šance Špaček, Krošelj však minisouboj ustál. Stejně tak zvládl souboj tváří v tvář s Lencem, který se na něj řítil sám ve 31. minutě.

O tři minuty později předvedl skvělé zákroky Hrachovina, který zlikvidoval střelu Jegliče i jeho následnou dorážku. Bílí Tygři si další brankový úder schovali opět až na závěr třetiny. Ve 38. minutě získal Musil puk na brankovišti a jeho přihrávku dopravil do sítě Ordoš.

Úvod třetí třetiny byl ve znamení náporu hostů, ale pozorná obrana Bílých Tygrů je nepustila do žádné vážnější šance. Ve 48. minutě však musel domácí brankář využít úspěšný skok při šanci Zbořila, který už se chystal doklepnout puk do prázdné branky.

Velká šance hostů liberecké hráče probrala. O chvíli později se prezentoval výborným zákrokem Krošelj proti Ordošovi. Jinak se ale Bílí Tygři soustředili především na bezchybnou obranu. V poslední minutě si ještě hosté vzali oddechový čas a pak hráli vabank. Brankář Krošelj zůstal na střídačce, na vítězství Bílých Tygrů se ale nic nezměnilo.

30. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Marosz (Derner, Ordoš), 38. Ordoš (A. Musil). Rozhodčí: Hodek, Bejček - Ondráček, Špringl. Vyloučení: 2:1, navíc Skalický (Mladá Boleslav) 10 min. Bez využití. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Liberec: Hrachovina - Šmíd, Knot, Derner, Graborenko, Hanousek, Kotvan - Průžek, L. Hudáček, Lenc - A. Musil, Marosz, Ordoš - L. Krenželok, P. Jelínek, Zachar - A. Dlouhý, A. Najman, D. Špaček. Trenér: Augusta.
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Kurka, Pláněk, Hrbas, Fillman, Dlapa - Lunter, Bičevskis, J. Stránský - R. Zohorna, A. Zbořil, Klepiš - Skalický, Jeglič, D. Šťastný - Flynn, O. Najman, P. Kousal. Trenéři: Rulík a Patera.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec