Hlavní obsah

Plzeň - Zlín 2:4Gulaš se znovu trefil, ale Fryšara rozhodl dvěma góly o výhře Beranů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Ondráček 0 : 1
24. Rob 1 : 1
39. Sedláček 1 : 2
43. Gulaš 2 : 2
50. Fryšara 2 : 3
52. Fryšara 2 : 4
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Zlína zvítězili ve 30. kole extraligy na ledě Plzně 4:2 a natáhli svoji bodovou sérii na pět utkání, z nichž čtyřikrát vyhráli za tři body. Domácí sice dokázali dvakrát vyrovnat náskok Beranů, ale zlomily je dvě trefy Štěpána Fryšary ve třetí třetině. Autorovi dvou branek zdatně sekundoval třemi asistencemi Jan Dufek. Za domácí zaznamenal sedmadvacátý gól sezony nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec soutěže Milan Gulaš. Zlín uspěl ve vzájemných zápasech po čtyřech předchozích porážkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Gulaš už 27. gól sezony, ale na výhru to tentokrát Plzni nestačilo.

Článek

Během úvodní třetiny si domácí díky dobrému pohybu vynutili tlak. Již ve druhé minutě ale při přečíslení dvou na jednoho Šlahař dobrou střelou protáhl plzeňského gólmana Frodla. Jeho protějšek Čiliaka domácí rozchytali sérií nebezpečných střel. Strážce zlínské branky si ale poradil s Mertlovou tečí a během přesilovky Indiánů pohotově rozklekem vytěsnil mimo i Gulašovu ránu bez přípravy.

Udeřilo naopak trochu překvapivě na druhé straně, když ve vlastním oslabení potrestal v 18. minutě zaváhání Budíka při rozehrávce povedenou bekhendovou kličkou Ondráček. V pokračující přesilovce mohl zblízka odpovědět Straka, místo odkryté branky ale trefil jen pravou tyčku.

Domácím se podařilo vyrovnat ve 24. minutě, kdy při početní výhodě po Čerešňákově přihrávce od pravého hrazení zblízka skóroval Rob. Za chvíli Čiliak skvěle zlikvidoval šanci Gulašovi a na druhé straně v dobré pozici selhal Ferenc. Hosté svým důrazným stylem postupně otupili plzeňský nápor kolem poloviny utkání, naopak v 35. minutě v oslabení samostatným únikem opět zahrozil Ondráček. O čtyři minuty později se chvilku po skončení přesilovky hosté radovali, když Sedláček dorážkou upravil na 2:1.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky po spolupráci s Kracíkem Němec při forhendovém blafáku ztroskotal na Čiliakovi, ve 43. minutě při Dufkově trestu už se ale prosadil kanonýr Gulaš. Jenže plzeňskou euforii pak z ojedinělé akce uťal v 50. minutě opakovanou dorážkou Fryšara a navíc o dvě minuty později po uplynutí Němcova trestu zvýšil po přihrávce Dufka zpoza branky opět Fryšara už na 4:2. Zaskočení Indiáni již přes veškerou snahu včetně hry bez brankáře nedokázali výsledek ani zkorigovat.

30. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 24. Rob (Čerešňák, Kracík), 43. Gulaš (Kantner, Budík) - 18. J. Ondráček, 39. P. Sedláček (Dufek, Freibergs), 50. Fryšara (Dufek), 52. Fryšara (Dufek, P. Sedláček). Rozhodčí: Pražák, Roman Svoboda - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5783.
Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Budík, Pulpán, Moravčík, L. Kaňák, Jank, Vráblík - Gulaš, Mertl, Kantner - V. Němec, Kracík, Vracovský - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Rob, Indrák, Pour. Trenér: Čihák.
Zlín: Čiliak - D. Nosek, Žižka, Ferenc, Freibergs, Buchta, M. Novotný, Řezníček - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Dufek - Okál, Fryšara, Popelka - P. Sedláček, Dobiáš. Trenér: Robert Svoboda.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín