Hlavní obsah

Brno - Sparta 5:3Kometa porazila lídra extraligy, první bod si připsal navrátilec Erat

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Pech 0 : 1
15. Holík 1 : 1
18. Hruška 2 : 1
20. Růžička 2 : 2
25. Zaťovič 3 : 2
32. Pyrochta 4 : 2
35. Blain 4 : 3
56. Hruška 5 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno se po pěti zápasech na hřištích soupeřů představili ve vlastní hale a v 30. kole extraligy zdolali Spartu 5:3. Vítěznou branku dal v polovině utkání obránce Filip Pyrochta. V sestavě domácích se poprvé v sezoně po plánované operaci a rekonvalescenci představil Martin Erat. Osmatřicetiletý útočník přispěl k výhře svého týmu jednou asistencí a posunul Kometu na bod od šesté pozice.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Adam Polášek ze Sparty a Martin Erat z Brna.

Článek

Náskok Sparty, která prohrála druhé z posledních tří utkání, se v čele tabulky před druhým Libercem ztenčil na jeden bod. Zápas sledovalo 7700 diváků, čímž Brno zaokrouhlilo počet vyprodaných duelů v extralize na 200.

Erat se postavil do prvního útoku vedle Tomáše Plekance, oba veterány doplnil Tomáš Vincour a tato trojice dala dohromady 2121 startů v NHL. Na druhé straně chyběl zraněný Machovský, mezi sparťanskými tyčemi stál Jakub Sedláček.

Po opatrném začátku šla do vedení Sparta, když Forman ideálně uvolnil Pecha, který z mezikruží nedal Vejmelkovi šanci. Kometa svůj následný tlak proměnila ve dvě branky, když se zblízka trefili Holík a z nulového úhlu procpal puk za čáru Hruška. Vedení ale Brnu sebral přesnou střelou v přesilové hře Růžička.

Na začátku druhé třetiny ovládla dění na ledě Kometa, dobrým forčekinkem a bruslením si vynutila převahu, z které pramenily fauly hostujícího týmu. A přesilovky šly dnes Brňanům skvěle. Třetí gól dal po kombinaci elitního útoku Zaťovič, jenž se vrátil do sestavy po krátké zdravotní absenci, na čtvrté trefě se podílel první sezónní asistencí Martin Erat.

Sparta ale také dokázala trestat v početní výhodě, Pech svojí třináctou asistencí v ročníku a celkově 350. v kariéře nabil krásně Blainovi, který snížil stav opět na jednobrankový rozdíl.

V úvodu třetího dějství stálo při domácích štěstí, když při signalizovaném vyloučení sparťanů trefili domácí při nepřesné rozehrávce tyč vlastní prázdné branky. Kometa ale v dalším průběhu dobře bránila, nepouštěla Spartu do náporu. Z brejku pak udeřila díky Hruškovi popáté v utkání a rozhodla o svém vítězství.

30. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 5:3 (2:2, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 15. P. Holík (Mueller), 18. J. Hruška (Rákos), 25. Zaťovič (P. Holík, Vincour), 32. Pyrochta (M. Erat, J. Hruška), 56. J. Hruška (Rákos) - 12. Pech (Forman, M. Jandus), 20. V. Růžička (Blain, Kalina), 35. Blain (Pech, V. Růžička). Rozhodčí: Hradil, Kika - Kis, Lučan. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:2. Diváci: 7700 (vyprodáno).
Brno: Vejmelka - O. Němec, Bartejs, Baranka, Pyrochta, Svozil, Gulaši, Malec - M. Erat, Plekanec, Vincour - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Kucsera, Rákos, Kusko - Orsava, J. Hruška, Svačina. Trenér: Zábranský.
Sparta: J. Sedláček - Piskáček, Polášek, Blain, Kalina, M. Jandus, Tomáš Dvořák - Říčka, Sukeľ, Rousek - Řepík, Tomášek, Smejkal - Forman, Pech, A. Kudrna - T. Pšenička, V. Růžička, D. Vitouch. Trenér: Krupp.

Reklama

Související témata: