Hlavní obsah

Zlín - Kladno 6:0Rozjetí Berani smázli i Rytíře, Jágr znovu chyběl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Novotný 1 : 0
12. Honejsek 2 : 0
21. Okál 3 : 0
44. Fořt 4 : 0
58. Nosek 5 : 0
60. Kubiš 6 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Zlína porazili ve 31. kole extraligy Kladno vysoko 6:0. Berani vyhráli počtvrté za sebou, Rytíři opět bez zraněného majitele klubu Jaromíra Jágra prohráli venku posedmé v řadě. Zároveň vyrovnali nejvyšší porážku od svého návratu mezi elitu - koncem října podlehli doma obhájci titulu Třinci 1:7. Třemi body za gól a dvě nahrávky se v dresu domácích zaskvěl útočník Tomáš Fořt, třetí čisté konto v sezoně uhájil díky 22 zákrokům brankář Marek Čiliak.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Zlína se raduji z gólu.

Článek

Kladno začalo na zlínském ledě lépe, dobrou možnost měl Valský, Čiliak chytající poslední domácí duel za Berany před koncem hostování z Brna však vytasil svůj beton. A pak už si přebrali slovo domácí. Nosek nejprve zazvonil na tyčku, v deváté minutě už ale propálil Godlu Novotný, načež za tři minuty zakončil parádní přesilovkovou kombinaci Honejsek. Berani byli do pauzy nadále lepším týmem, stav 2:0 už se ale neměnil.

To však neplatilo hned v úvodu prostředního dějství. Již po 62 sekundách pálil Ferenc a jeho ránu tečoval mimo dosah kladenského brankáře Okál. Jednoznačný tříbrankový náskok domácích byl ale vyprodanému Zimnímu stadionu Luďka Čajky málo a fanoušci nadále tlačili Berany do útoku. Gólovku měl třeba Fryšara, jenž naskočil z trestné lavice a směřoval sám na Godlu, toho ale nepřekonal.

Další skvělé možnosti si Zlín vytvořil při přesilovce, šance měli Nosek se Sedláčkem, ani oni ale neuspěli. Rytíři, na jejichž kontě bylo po dvou třetinách jen třináct přesných střelecký pokusů, byli téměř bezzubí. A když už se dostali k Čiliakovi, zlínský brankář byl jistý.

Domácí nepustili Středočechy do šancí ani ve třetí části. Čtvrté vítězství v řadě ještě pojistil ve 44. minutě Fořt, který zblízka zvyšoval na 4:0. Velký tlak Beranů neustupoval, domácí si hokej užívali, což pátým gólem dokumentoval krátce před koncem obránce Nosek. A aby toho nebylo málo, téměř se závěrečnou sirénou uzavřel skóre na 6:0 Kubiš.

31. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - Rytíři Kladno 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 9. M. Novotný (Dufek, Fryšara), 12. Honejsek (Okál, Šlahař), 22. Okál (Ferenc, Honejsek), 44. Fořt (Kubiš, D. Nosek), 58. D. Nosek (Fořt), 60. Kubiš (Fořt, J. Ondráček). Rozhodčí: Pražák, Kubičík - Bryška, Ganger. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 7000 (vyprodáno).
Zlín: Čiliak - D. Nosek, Žižka, Ferenc, Freibergs, Buchta, M. Novotný, Řezníček - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Okál - Claireaux, Fryšara, Dufek - Popelka, P. Sedláček, Köhler. Trenér: R. Svoboda.
Kladno: Godla - B. Nash, Austin, Kehar, Zajíc, Barinka, Zelingr - Redlich, Melka, J. Strnad - Hovorka, P. Machač, Réway - Valský, Stach, Zikmund - Hajný, T. Kaut, O'Donnell. Trenéři: D. Čermák a Lidický.

Reklama

Související témata:
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín