Hlavní obsah

Kladno - Olomouc 3:4 PPKladnu znovu bez Jágra nestačil dvougólový náskok, Hanáci zápas otočili

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. O´Donnell 1 : 0
15. Kaut 2 : 0
39. Irgl 2 : 1
49. Ondrušek 2 : 2
53. Strnad 3 : 2
58. Ondrušek 3 : 3
61. Klimek 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Kladna podlehli v utkání 32. kola extraligy Olomouci 3:4 v prodloužení. Přímý souboj o desítku Rytíři, kteří se opět museli obejít bez majitele klubu Jaromíra Jágra, lépe rozehráli a po první třetině vedli 2:0. Po vyrovnání měli opět navrch, ale na začátku 58. minuty vyrovnal druhým gólem v utkání bek Jiří Ondrušek. Po 25 sekundách prodloužení pak i díky Ondruškově asistenci rozhodl v početní výhodě Lukáš Klimek. Tři body (1+2) stihl i jejich spoluhráč Zbyněk Irgl.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Střelec třetího kladenského gólu Jakub Strnad.

Článek

Hned v úvodu zahrozil Nahodil, poté zachránila domácího gólmana Godlu tyčka po Dujsíkově nahození, ale jinak bylo v průběhu první třetiny o něco aktivnější a nebezpečnější Kladno. V její polovině zakončil Kaut do Konrádovy lapačky.

Pak už přišly i góly. A hosté k tomu napomohli svými fauly. Po Burianově prohřešku byl na konci povedené souhry Bílek, jenže těsně přestřelil. Dujsíkův krosček znamenal 51 sekund přesilovky pět na tři pro Středočechy. A ti nepohrdli - po 16 sekundách O'Donnell ze stejné pozice, z níž předtím zakončoval Bílek, otevřel skóre.

Hajný pak už při hře pět na pět neprostřelil Konráda. O chvilku později se ale prosadil z dorážky Kaut a Rytíři vedli už o dva góly. Snížit mohl ještě do přestávky Irgl, jenže Godla byl proti.

Zkušený lídr hostující ofenzivy měl také první větší šanci druhé části, když si vybruslil v početní výhodě do šance před domácím brankovištěm, i tento minisouboj ale vyhrál Godla. Irgl se pak ale přece jen dočkal, když povedenou ranou využil přesilovku a v 39. minutě vrátil Hanáky do hry.

Kladenští znervózněli a herní převaha se přestěhovala na hokejky hostů. V polovině 49. minuty pálil po Irglově nahrávce tvrdě od modré čáry Ondrušek a trefil přesně - 2:2. Půl minuty nato navíc fauloval Barinka, hosté ale možnost k dokonání obratu nevyužili.

Na tahu tak byli opět Rytíři. V 53. minutě udělal velkou chybu Škůrek, když prohrál souboj v blízkosti pravé Konrádovy tyčky s Redlichem, ten našel Strnada a domácí kapitán vrátil vedení Středočechům. Další Ondruškova bomba na začátku 58. minuty ale znamenala opětovné vyrovnání a zápas dospěl do prodloužení.

Pro Rytíře bylo však velkou komplikací naprosto zbytečné vyloučení Nashe z konce základní hrací doby. Jeho seknutí přišlo domácí draho - hned v čase 60:25 rozhodl nekompromisní ranou Klimek.

32. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Olomouc 3:4 v prodl. (2:0, 0:1, 1:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 13. O'Donnell (B. Nash, Hovorka), 15. T. Kaut (A. Lakos, O'Donnell), 53. J. Strnad (Redlich) - 39. Irgl (Dujsík, Olesz), 49. Ondrušek (Irgl), 58. Ondrušek (Jaroměřský, Nahodil), 61. Klimek (Irgl, Ondrušek). Rozhodčí: Kika, Mrkva - Hlavatý, Špůr. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:2. Diváci: 3327.
Kladno: Godla - B. Nash, Austin, Kehar, A. Lakos, Barinka, Zajíc - Redlich, Melka, J. Strnad - Bílek, P. Machač, Hovorka - Valský, Stach, Zikmund - Hajný, T. Kaut, O'Donnell. Trenéři: D. Čermák a Lidický.
Olomouc: Konrád - Valenta, Švrček, Dujsík, Ondrušek, Jaroměřský, Vyrůbalík, Škůrek - P. Musil, Nahodil, Klimek - Irgl, Strapáč, Burian - Olesz, Kolouch, J. Káňa - Skladaný, Vodný, Laš. Trenéři: Moták a Tomajko.

Reklama

Související témata: