Hlavní obsah

Brno - Karlovy Vary 9:1Kometa rekordně smetla Vary, Mueller zaznamenal šest bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Mueller 1 : 0
18. Orsava 2 : 0
21. Mueller 3 : 0
26. Rákos 4 : 0
28. Zaťovič 5 : 0
31. Mueller 6 : 0
32. Rachůnek 6 : 1
45. Plekanec 7 : 1
49. Vincour 8 : 1
50. Baranka 9 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety zvládli tři domácí zápasy během vánočních svátků s plným bodovým ziskem. V dnešním utkání 32. kola jasně přehráli karlovarskou Energii 9:1, dosáhli na rekordní výhru sezony i novodobé historie a oplatili Západočechům podzimní domácí porážku 2:7. V tomto extraligovém ročníku dokázaly vyhrát o osm branek právě jen Karlovy Vary, které zvítězily nad Pardubicemi 8:0. Na výhře Komety se podílel třemi brankami a stejným počtem asistencí americký střelec Peter Mueller.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Peter Mueller z Brna (č. 88) se raduje z hatricku. Vlevo je Petr Holík z Brna.

Článek

Na čtyři branky nahrál Petr Holík, který se ale v polovině duelu zranil a utkání nedohrál. Kometa se vítězstvím posunula na páté místo tabulky, Vary klesly na sedmou příčku.

Kometa vstoupila do zápasu aktivně a s útočnou chutí. Výborně bruslila, vytvořila si převahu a brzy ji taky zužitkovala. Holík procpal nahrávku přes dva obránce na Muellera a americký střelec zasunul puk mezi betony gólmana Novotného.

Hosté se útočně osmělili až po inkasovaném gólu, ale Koblasův pokus z voleje neměl šanci být gólovým. Naopak podruhé udeřila Kometa, když Svozilovu střelu od modré tečoval na úrovni ramen Orsava a regulérnost gólu potvrdil videozáznam.

Jen 33 vteřin druhé třetiny stačilo k tomu, aby úderné komando z prvního brněnského útoku zakončilo další kombinaci třetím gólem a vyhnalo z branky Novotného. Sedmnáctiletému náhradníkovi Janu Bednářovi zvedl sebevědomí hned první zákrok, když zlikvidoval Muellerovo sólo, ale práce mu neubylo. Naopak.

Kometa pokračovala v drtivém tlaku, během pěti minut dali její hráči tři góly vesměs do odkryté branky. Už v polovině zápasu měl Mueller na kontě hattrick.

Nádech exhibice domácím pokazily Vejmelkovo špatné vyjetí, po němž daly Vary čestný gól, a především zranění Holíka, který po nárazu na mantinel skončil na nosítkách.

Brňané při pětibrankovém vedení přece jen zvolnili tempo, což ale platilo jen do konce druhé třetiny. V závěrečném dějství rozjela Kometa brankostroj znovu a hostující hráči byli rádi, že si závěr roku nepokazili desítkou.

32. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 9:1 (2:0, 4:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 7. Mueller (P. Holík, Pyrochta), 18. Orsava (Svozil, J. Hruška), 21. Mueller (Zaťovič, P. Holík), 26. Rákos (J. Hruška, Orsava), 28. Zaťovič (Mueller, P. Holík), 31. Mueller (Zaťovič, P. Holík), 45. Plekanec (Mueller), 49. Vincour (Mueller, O. Němec), 50. Baranka (Orsava) - 32. T. Rachůnek (Flek, Plutnar). Rozhodčí: Šír, Úlehla - Bryška, Rožánek. Vyloučení: 1:2. Využití: 2:0. Diváci: 7700 (vyprodáno).
Brno: Vejmelka - O. Němec, Malec, Baranka, Pyrochta, Svozil, Gulaši - Mueller, P. Holík, Zaťovič - L. Horký, Plekanec, Vincour - Orsava, Rákos, J. Hruška - Kucsera, Kusko, Dočekal - Kunc. Trenér: Zábranský.
Karlovy Vary: F. Novotný (21. Bednář) - Graňák, Šenkeřík, Plutnar, Šafář, Eminger, D. Mikyska - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, V. Polák - Vondráček, Raška, Černoch - Kohout, Skuhravý, Koblasa. Trenér: Pešout.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice