Hlavní obsah

Pardubice - Vítkovice 2:4Vítkovice udržely Dynamo na dně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Roman 0 : 1
20. Krenželok 0 : 2
35. Mandát 1 : 2
37. Guman 1 : 3
43. Roman 1 : 4
55. Harju 2 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic v přímém souboji týmů ze spodku tabulky porazili v 32. kole extraligy Pardubice na jejich ledě 4:2 a odskočili jim na rozdíl pěti bodů. Ostravané k vítězství nakročili už v první třetině, kterou vyhráli o dvě branky. Pardubice po většinu zápasu marně hledaly recept na soupeřovu obranu v čele se skvělým Miroslavem Svobodou. Vítkovice vyhrály po třech porážkách.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Brankář Vítkovic Miroslav Svoboda.

Článek

V souboji posledního s předposledním šly ve čtvrté minutě do vedení Vítkovice, když Kubalík zpoza branky našel Romana a ten se trefil pod Kacetlovu vyrážečku. Dynamo si postupně vynutilo soustavný tlak a dlouhé minuty kroužilo kolem Svobody, jenže bez větších příležitostí. Ostravané trpělivě čekali na šance a v ofenzivě byli i při minimu pokusů nebezpečnější. Druhý gól měl na holi Mallet, ale Kacetl rychle vytasil beton.

Pardubice střeleckou nemohoucnost neprolomily ani v přesilovce, kdy z dobré pozice přestřelil Látal. Zákonitě tak přišel trest, když bleskový protiútok zužitkoval ranou k tyči Krenželok. Další gól mohl ve druhé třetině v početní výhodě přidat Bukarts, jenže tentokrát se Kacetl zaskvěl. Jinak Vítkovice spoléhaly hlavně na brejky a jeden takový v oslabení neproměnil Lakatoš.

Dlouho to však hostům stačilo, Dynamo sice nadále tlačilo, ale kolem branky bylo bezzubé a navíc naráželo na jistého Svobodu. Až v 35. minutě po vyjetí zpoza branky překvapivě vystřelil Mandát a kotouč propadl do sítě. Jenže za minutu a půl pardubičtí hráči hrubě chybovali v rozehrávce a Werbik ranou bez přípravy vrátil svému týmu dvoubrankový náskok. Další tutovku následně spálil Trška a na druhé straně Tybor v úniku ani pořádně nezakončil.

Právě po faulu domácího útočníka hrály Vítkovice na startu třetí třetiny přesilovku a Roman parádní ranou k bližší tyči zvýšil už na 4:1. Od pátého gólu poté uchránil Dynamo Kacetl, který sebral radost Malletovi a poté i unikajícímu Veselému.

Pardubice se dál utápěly v marných ofenzivních pokusech, v největší šanci trefil Tybor tyč. V 55. minutě sice dal domácím hráčům naději dorážející Harju, ale další gól už Východočeši nepřidali ani při dlouhé hře bez brankáře.

32. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Vítkovice Ridera 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 35. Mandát (Svačina, Holland), 55. Harju (J. Zdráhal, J. Mikuš) - 4. O. Roman (T. Kubalík), 20. D. Krenželok (Roberts Bukarts), 37. Guman, 43. O. Roman (Roberts Bukarts, Trška). Rozhodčí: Jeřábek, Micka - Jindra, Zíka. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 8315.
Pardubice: Kacetl - J. Kolář, T. Voráček, Eklund, Holland, J. Zdráhal, J. Mikuš - Tybor, Mandát, Svačina - M. Látal, Poulíček, Harju - D. Kindl, R. Vlach, Kusý - M. Beran, Matýs, Pochobradský. Trenér: Razým.
Vítkovice: M. Svoboda (19:23 - 20:00 Dolejš) - Trška, Kvasnička, R. Černý, Výtisk, Šidlík, D. Krenželok - Lakatoš, O. Roman, Roberts Bukarts - Razgals, Š. Stránský, Schleiss - Mallet, R. Veselý, Dej - P. Zdráhal, Werbik, T. Kubalík. Trenér: Trličík.

Reklama