Hlavní obsah

Hradec Králové - Brno 2:1 PPHradec slaví! Smoleňák v prodloužení vyzrál na navrátilce Čiliaka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Cingel 1 : 0
53. Zaťovič 1 : 1
61. Smoleňák 2 : 1
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové zdolali v 33. kole extraligy Brno 2:1 v prodloužení a vyhráli potřetí za sebou. Mountfield tak uspěl ve vzájemných zápasech poprvé po šesti porážkách. Za Kometu nastoupil poprvé po návratu z hostování ve Zlíně brankář Marek Čiliak a pomohl k zisku bodu 39 zákroky.

Foto: David Taneček, ČTK

Richard Nedomlel z Hradce Králové a Tomáš Plekanec z Brna v akci během utkání hokejové extraligy.

Článek
Fotogalerie

Čiliak hned od začátku ukazoval kvalitu - ale to stejné platilo také o Mazancovi na druhé straně. Vždyť Kometa hrála již od jedenácté vteřiny přesilovku. První útok, v němž zraněného Holíka nahradil zkušený Plekanec, se však neprosadil. Vincoura, ještě v prosinci hráče Hradce, totiž zastavil Mazanec.

Pro Brno to byla největší šance první třetiny, poté už byli aktivnější domácí. Jenže jim selhávala koncovka nebo naráželi na tradičně výborného Čiliaka. Radovan Pavlík vystřelil stejně jako Cibulskis či Lev vedle, Rosandič zase poslal puk do Čiliakovy lapačky. Nejvýraznější možnost první dvacetiminutovky měl na jejím konci Chalupa - ale Čiliak byl lepší.

Domácím nakonec pomohla změna stran a jednoduchost. Ve 21. minutě napálil puk od modré čáry útočník Cingel a gólman nezasáhl - kotouč prošel Čiliakovi pod betonem. Hradec byl stále lepší, jenže nebyl schopen přidat druhou branku. Možnosti přitom měl, jenže neskórovali ani ti nejzkušenější Smoleňák s Koukalem.

Hosté v 53. minutě vyrovnali a prosadila se první formace. Puk napálil po buly kapitán Zaťovič, který tak dal už 20. gól v sezoně. Královéhradečtí měli poté obří šanci rozhodnout. Pět minut před koncem začali hrát minutu a půl trvající přesilovku pět na tři, jenže nebyli schopni skórovat. A vlastně se ani nedostali do větší šance.

Proto zápas dospěl do prodloužení. To však trvalo jen 29 vteřin. Domácí trenéři do něj nasadili první útok, tedy ani jednoho obránce, což se záhy projevilo. Kapitán Smoleňák zakončil skvělou akci a rozhodl.

33. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno 2:1 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 21. Cingel (M. Chalupa), 61. Smoleňák (M. Chalupa, Cingel) - 53. Zaťovič (Mueller, Plekanec). Rozhodčí: R. Svoboda, Pražák - Hynek, Ganger. Vyloučení: 4:7, navíc Nedomlel - Rákos, L. Horký, Zaťovič všichni 10 min. Bez využití. Diváci: 5877.
Hradec Králové: Mazanec - Cibulskis, Zámorský, Šalda, F. Pavlík, Nedomlel, Rosandič, Čáp - M. Chalupa, Cingel, Smoleňák - Perret, Koukal, Jergl - Kevin Klíma, Lev, R. Pavlík - Paulovič, Dragoun, R. Pilař. Trenéři: V. Růžička a T. Martinec.
Brno: Čiliak - Baranka, Mlčák, Pyrochta, Glover, Gulaši, Svozil, Malec - Zaťovič, Plekanec, Mueller - Orsava, J. Hruška, Vincour - Dočekal, Rákos, Kucsera - Kunc, Kusko, L. Horký. Trenér: Zábranský

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec