Hlavní obsah

Třinec se sázky na slovenské hráče nebojí, získal i Tomíka

Sedm hokejistů slovenské národnosti zapsal na zahajovací soupisku před novým ročníkem extraligy hokejový klub z Třince. Poslední slovenskou posilou je zkušený útočník Róbert Tomík, který se s Oceláři dohodl na ročním angažmá.

Článek

"Nebojíme se toho, že máme v kádru sedm Slováků, jednoho hokejistu z Polska a jednoho Lotyše. Většinou jsou to národnosti, které historicky s místním regionem prolnuly, nevidíme v tom jediný problém," uvedl generální ředitel klubu Evžen Delong na pondělní tiskové konferenci.

Vedle Tomíka, od něhož si Oceláři slibují hlavně vylepšení koncovky, jsou v kádru ještě jeho krajané Sekeráš, Švárny, Malec, Štefanka, Tomas a Zálešák. Cizineckou legii doplňují polský reprezentant Kolusz a také Stals, který se jako jediný z kvarteta testovaných Lotyšů prosadil do elitního týmu.

V létě se klub dohodl na prodloužení spolupráce s brankářem Čechmánkem, jenž by měl opět být pilířem mužstva. Vedle něj Oceláři získali obránce Malce, který působil v nižších soutěžích v zámoří, Švárny přišel z Nitry, Sekeráš se vrátil z Malmö a jediná posila útoku Tomík prošel v minulé sezóně Zlínem, Malmö a Novosibirskem.

"Sekeráš je zkušený, kvalitní bek, dobře jej tu všichni znají. Malec se Švárnym jsou hodně agresivní obránci, druhý jmenovaný má navíc skvělou střelu. Vylepšení produktivity si slibujeme rovněž od Tomíka," řekl sportovní ředitel, předseda představenstva a také první trenér Ocelářů Pavel Marek. Spolu s ním budou stát na lavičce ještě druhý trenér Jiří Juřík a asistent Aleš Mach.

Někteří mladíci odešli na farmu

Třinec využil možnosti poslat řadu šikovných mladíků na farmu do Prostějova, kde bude působit například brankář Lukáš Daneček. "Rozhodně budeme chtít mladým dát šanci, protože si o ni říkají. Určitě některé hráče postihnou zranění nebo pokles formy, takže možnost nasazovat mladé přijde," uvedl Marek. Tým může využít také zkušeného Marka Ivana, který byl zapůjčen do Mladé Boleslavi, v ostravské Sareze je na střídavé hostování další ostřílený forvard Zdeněk Pavelek.

V přípravě Třinec provázely problémy. "Tolik zraněných a nemocných hokejistů jsem snad nikdy nezažil, ale snad jsme si vše zlé už vybrali a v sezóně se k nám přikloní štěstí," doufal Marek.

Delong, který se dohodl s novými vlastníky třineckého stadiónu na nájemní smlouvě na dobu neurčitou, prohlásil, že cílem klubu je opět postup do play off. "Jsme na konci tříletého období. V prvním roce jsme chtěli obměnit kádr, povedlo se. Ve druhém jsme chtěli do play off a i to jsme zvládli. Teď bychom rádi do vyřazovacích bojů postoupili ve větším klidu a v play off pak sehráli minimálně tak důstojnou roli jako na jaře," řekl.

Reklama

Související témata: