Hlavní obsah

Sparta - Vítkovice 5:3Hokejisté Sparty vyhráli popáté za sebou a dál vedou extraligu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Bukarts 0 : 1
31. Říčka 1 : 1
36. Stránský 1 : 2
38. Řepík 2 : 2
40. Říčka 3 : 2
50. Vitouch 4 : 2
51. Indrák 4 : 3
59. Košťálek 5 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty porazili v 35. kole extraligy Vítkovice 5:3. O pátou výhru Pražanů za sebou se dvěma góly postaral Robert Říčka. Sparťané vedou tabulku o tři body před Libercem, který sehrál o čtyři zápasy méně. Vítkovice prohrály pátý z posledních šesti zápasů a jsou dvanácté.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

V souboji (zleva) sparťan Miroslav Forman a Peter Trška z Vítkovic.

Článek

Kvůli menšímu zranění z tréninku se domácí museli obejít bez Růžičky. Hosté byli v první třetině aktivnější. Obránce Trška brankáře Machovského zblízka nepřekonal, ale v 15. minutě šel ostravský celek do vedení. Roman vyhraným vhazováním přihrál za sebe na Bukartske a lotyšský útočník, který část minulé sezony strávil ve Spartě, se trefil k tyči.

Na začátku druhé třetiny se proti Stránského střele vyznamenal lapačkou Machovský. Sparta srovnala v 31. minutě. Pech v obranném pásmu Vítkovic obral o puk Krenželoka a Svobodu nepřekonal, uspěl však Říčka.

V 36. minutě hosté Spartě znovu odskočili. Domácímu bekovi Košťálkovi utekl v rohu puk a Indrák ho před branku posunul na zakončujícího Stránského.

Jenže Pražané do konce prostřední části dvěma zásahy během 124 sekund otočili skóre. Nejprve kapitán Řepík zakončil samostatný únik a poté se v přesilové hře střelou z kruhu opět prosadil Říčka.

V polovině třetí třetiny se ve svém 14. extraligovém startu premiérově prosadil osmnáctiletý útočník Vitouch, který se dostal před Krenželoka, najel si před branku a zakončil. Jeho trefa se ukázala jako vítězná.

Na druhé straně vzápětí snížil v signalizované výhodě Roman. Konečný výsledek stanovil gólem do prázdné branky při power play hostů Košťálek, s 12 góly nejlepší střelec mezi obránci. Sparta zdolala Vítkovice ve čtvrtém z posledních pěti duelů.

35. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Vítkovice Ridera 5:3 (0:1, 3:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 31. Říčka (Forman, Pech), 38. Řepík (Blain), 40. Říčka (Forman, Kudrna), 50. Vitouch (Košťálek, Dvořáček), 59. Košťálek - 15. Bukarts (Roman), 36. Š. Stránský (Indrák), 51. Indrák (Roman, Trška). Rozhodčí: Hradil, Šindel - Hlavatý, Špringl. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 7064.
Sparta: Machovský - Kalina, Blain, Jurčina, Piskáček, T. Dvořák, Košťálek, Poizl - Řepík, Tomášek, Smejkal - Pšenička, Rousek, Kudrna - Forman, Pech, Říčka - Dvořáček, Sukeľ, Vitouch. Trenér: Krupp.
Vítkovice: M. Svoboda - Trška, Výtisk, D. Krenželok, Štencel, R. Černý, Kvasnička, L. Kovář - Lakatoš, Roman, Bukarts - Indrák, Š. Stránský, Schleiss - Mallet, Veselý, Dej - Razgals, Werbik, T. Kubalík. Trenér: Trličík.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice