Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Vítkovice 6:3Mladá Boleslav využila příležitost posunout se na čtvrté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Trška 0 : 1
10. Zohorna 1 : 1
12. Hrbas 2 : 1
30. Kousal 3 : 1
33. Veselý 3 : 2
34. Dej 3 : 3
42. Bičevskis 4 : 3
46. Lunter 5 : 3
53. Kousal 6 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi si nenechali ujít příležitost posunout se v extraligové tabulce na čtvrté místo. Středočechy na něj v předehrávce 36. kola poslala výhra 6:3 nad Vítkovicemi, které porazili už popáté za sebou. Dvěma góly se na triumfu domácích podílel Pavel Kousal. Ostravané padli v šestém z posledních sedmi duelů a na dvanáctém místě mají dál jen čtyřbodový náskok na čtrnácté Pardubice.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi se radují ze svého prvního gólu proti Vítkovicím.

Článek
Fotogalerie

Hosté se dostali v 6. minutě zásluhou Tršky do vedení, ale domácí měli v první třetině více ze hry a svou střeleckou převahu potvrdili i góly. Flynn ještě trefil tyč, v 10. minutě už Zohorna po spolupráci s Jegličem a ukázkovém vyřešení přečíslení dva na jednoho vyrovnal.

Do vedení Středočechům pomohla úvodní přesilová hra. Výtisk zastavil Vondrkovu šanci jen za cenu faulu a Hrbas v následné početní výhodě překonal Svobodu podruhé.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Vítkovic Miroslav Svoboda inkasuje první gól v Mladé Boleslavi.

Poté domácí nepotrestali čtyři fauly soupeře, nevyžili přesilovku čtyři na tři ani krátkou pět na tři. Velkou zásluhu na tom měl dobře chytající Svoboda. Ve 30. minutě sice zvýšil Kousal na 3:1, z vedení se však Mladá Boleslav radovala jen krátce.

Ve 32. minutě byl za faul v útočném pásmu vyloučen Klepiš, o devět sekund později k němu na trestnou lavici usedl za zdržování Kousal a hosté toho využili. Přesilovku pět na tři využil rychle Veselý. V pokračující klasické početní výhodě prostřelil Peterse, který chytal poprvé od příchodu z Liberce od začátku utkání, Dej.

Na začátku třetí třetiny mohl vrátit domácím vedení Jeglič, v samostatném nájezdu ale Svobodu nepřekonal. Ve 42. minutě zůstal před vítkovickým brankářem sám Bičevskis a tentokrát již puk mezi Svobodovy betony protlačil. Když poté přidali další branky Lunter a Kousal, nebylo o výhře Mladé Boleslavi pochyb.

Hokejová Tipsport extraliga, předehrávka 36. kola:
Mladá Boleslav - Vítkovice 6:3
Branky: 10. R. Zohorna, 12. Hrbas, 30. a 53. Kousal, 42. Bičevskis, 46. Lunter - 6. Trška, 33. Veselý, 34. Dej.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice