Hlavní obsah

St. Louis - Philadelphia 3:4 PPLetci sestřelili lídra NHL! Výhru trefil Voráček

New York
Aktualizováno

Z favoritů nahnáno nemají, ba právě naopak. Hokejisté Philadelphie ukončili devět zápasů trvající domácí neporazitelnost St. Louis, obhájce Stanley Cupu a lídra celé NHL porazili ve středečním duelu 4:3 v prodloužení. Výhru Letců, kteří vyhráli třetí z posledních čtyř utkání, v nichž navíc zdolali nabitý Boston i vedoucí celek Východní konference Washington, zajistil tentokrát český útočník Jakub Voráček.

Foto: Dilip Vishwanat, ČTK/AP

Útočník Philadelphie James van Riemsdyk bojuje u hrazení o puk s Jacobem De La Rosem (č. 61) ze St. Louis.

Článek

Voráček ukončil svůj desetizápasový gólový půst. Kladenský odchovanec zajistil výhru v čase 63:33 poté, co jeho tým ve třetí třetině ztratil vedení 3:1. Český útočník převzal puk v útočném pásmu, počkal si na ideální pozici a střelou zápěstím překonal brankáře Jordana Binningtona. Za svůj výkon byl třicetiletý ryšavý forvard vyhlášen první hvězdou zápasu a Philadelphia si připsala důležité dva body v boji o play off.

"Po vyrovnání na 1:1 nám ukázali, proč jsou tak úspěšní ve vyřazovacích bojích. Všech 18 hráčů dohrávalo každý souboj a chvílemi hráli opravdu tvrdě," řekl Voráček na adresu úřadujících vítězů Stanleyova poháru. Nejlepší tým ligy na vlastním ledě prohrál poprvé po devíti duelech a nepřekonal klubový rekord.

Ve druhém středečním utkání NHL vyhrálo Chicago v Montrealu 4:1 a uspělo potřetí v řadě. Čeští útočníci Dominik Kubalík a David Kämpf v dresu vítězů nebodovali.

Kubalík se bodově neprosadil poprvé po šesti utkáních, gólově vyšel naprázdno po pěti duelech a nevyrovnal český nováčkovský rekord Petra Průchy, který v prosinci 2005 za New York Rangers skóroval šestkrát v řadě. Čtyřiadvacetiletý rodák z Plzně přesto zůstává s 18 góly nejlepším střelcem mezi nováčky NHL.

Největší podíl na výhře Chicaga měl centr čtvrté formace Zack Smith. Jednatřicetiletý Kanaďan dvěma góly v první třetině udal ráz zápasu. Nejprve v oslabení využil zaváhání brankáře Charlieho Lindgrena při rozehrávce a o tři minuty později tečoval střelu obránce Slatera Koekkoeka.

"Musíme se zlepšit v přesilovkách, jsou strašné. Hru v početní výhodě musíme zjednodušit, stále vymýšlíme různé prostrkávačky a přihrávky přes několik hokejek, ale prostě to nefunguje," řekl ruský útočník Canadiens Ilja Kovalčuk.

Výsledky zápasů NHL:
St. Louis - Philadelphia 3:4 v prodl. (1:0, 0:2, 2:1 - 0:1)
Branky: 5. Faulk, 51. R. O'Reilly, 54. Steen - 33. Pitlick, 36. M. Raffl, 41. Konecny, 64. Voráček. Střely na branku: 33:25. Diváci: 18 096. Hvězdy zápasu: 1. Voráček (Philadelphia), 2. Steen (St. Louis), 3. M. Raffl (Philadelphia).
Montreal - Chicago 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Branky: 21. Danault - 6. a 9. Z. Smith, 32. DeBrincat, 52. Caggiula. Střely na branku: 33:28. Diváci: 21 302. Hvězdy zápasu: 1. Z. Smith, 2. J. Toews, 3. Crawford (všichni Chicago).

Reklama

Související témata: