Hlavní obsah

Velká premiéra českého benjamínka. Přijde pecka?

Nové Město na Moravě

V šestnácti debutovala na MS, o rok později závodila na olympiádě. O víkendu talentovaná juniorka Barbora Havlíčková poprvé okusí v Novém Městě na Moravě i Světový pohár.

Foto: Ivana Roháčková

Nadějná běžkyně na lyžích Barbora Havlíčková.

Článek

Když se byla projet po okruhu v okolí Vysočina areny, po očku sledovala největší hvězdy světového lyžování v čele s Norkou Johaugovou.

„Rozdíl mezi juniorským a seniorským lyžováním je diametrální. V technice, dynamice, bude to vidět i ve stíhačce, co se týče chování ve startovním poli,“ vypočítává. „Ale to už jsem měla možnost vidět na olympiádě, tak to není takový šok,“ doplňuje Havlíčková.

V Pchjongčchangu absolvovala tři závody. Tehdy ji vedl bývalý kouč Kateřiny Neumannové Stanislav Frühauf, vloni ji připravoval bývalý mistr světa Martin Koukal. Letos Havlíčkovou trénuje její otec, v okolí novoměstských tratí ale bude mít i širokou rodinu.

„Strašně se těším, jen mě mrzí, že aktuální forma po nemoci není taková, jaká by mohla být,“ zalitovala. Před závody ve Švýcarsku ji sklátily teploty, čtyři dny strávila v posteli. I proto si dává skromnější cíle. „Do 40. místa by to pro mě byla pecka, ale nemyslím, že to je úplně reálné. I do padesátky by to bylo super,“ tvrdí druhá nejmladší ve 63členné startovní listině.

Program závodů v Novém Městě na Moravě
Sobota
9.45 10 km volně žen, 11.15 15 km volně mužů.
Neděle
11.10 10 km klasicky žen stíhačka, 13.00 15 km klasicky mužů stíhačka.
Vše živě na ČT sport.

Reklama