Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Kladno 5:2Jágrova trefa nestačila, Boleslav slaví čtvrtou výhru v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Stránský 1 : 0
19. Jeglič 2 : 0
21. Šťastný 3 : 0
38. Austin 3 : 1
49. Skalický 4 : 1
51. Jágr 4 : 2
58. Skalický 5 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté čtvrté Mladé Boleslavi zdolali ve 38. kole extraligy Kladno 5:2 a připsali si čtvrtou výhru za sebou. Rytíři prohráli teprve podruhé z posledních šesti zápasů a klesli z 10. na 11. místo. Třemi body za dva góly a asistenci pomohl k úspěchu Bruslařského klubu slovenský útočník Pavol Skalický.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna sice vstřelil Mladé Boleslavi gól, ale jeho Rytíři prohráli.

Článek
Fotogalerie

Kladno nastoupilo v sestavě i s druhým nejlepším střelcem první ligy Tomášem Šmerhou, který má vyřízený střídavý start ze Slavie a v extralize debutoval. Naopak chyběl další útočník vypomáhající Rytířům ze Slavie Petr Vampola. V mladoboleslavském dresu měl nově kapitánské "céčko" obránce Martin Ševc, který jej převzal po odchodu Michala Vondrky do Pardubic.

V první velké šanci se ocitl po zadovce Skalického zpoza branky domácí Klepiš, ale ztroskotal na Godlovi. Na druhé straně podržel Bruslařský klub Peters při Bílkově možnosti. V polovině úvodního dějství se v oslabení hnal do úniku kladenský kapitán Strnad, ale zakončení mu ztížili vracející se hráči domácích.

Potom měli možnosti Mladoboleslavští. Skalický a Klepiš ještě neuspěli, ale v 17. minutě při signalizovaném vyloučení po Lunterově přihrávce zamířil zblízka do okryté branky Stránský. Při Jágrově vyloučení zvýšil 64 sekund před koncem úvodní třetiny po rychlé kombinaci Jeglič.

Hned po 40 vteřinách druhé části vedli domácí už 3:0. Jeglič nabil na pravý kruh Šťastnému, který trefil přesně protější horní roh Godlovy branky. Většímu rozdílu ve skóre potom kladenský gólman zabránil. Vytěsnil Zbořilovu ránu a ve 32. minutě vleže levým betonem vykopl puk po blafáku Šťastného.

Rytíři se dočkali snížení ve 38. minutě, kdy se trefil od modré čáry Austin. Kladno mělo i další šance dostat se na kontakt. Ještě před druhou pauzou neuspěl po Jágrově akci Zikmund. Hned po přestávce trefil Redlich horní tyč. Ve 47. minutě promarnil před odkrytou brankou velkou možnost opět Zikmund.

Vzápětí se radovali Mladoboleslavští a po Zbořilově střele se prosadil z dorážky Skalický. V 51. minutě se po tlaku trefil bekhendem Jágr, ale více už hosté závěr zdramatizovat nedokázali. Naopak v 58. minutě při power play ještě pojistil výsledek trefou do prázdné branky Skalický.

38. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - Rytíři Kladno 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 17. J. Stránský (Lunter, Bičevskis), 19. Jeglič (D. Šťastný, Skalický), 21. D. Šťastný (Jeglič, Ševc), 49. Skalický (A. Zbořil, Klepiš), 58. Skalický - 38. Austin (Stach, Zikmund), 51. Jágr (Austin). Rozhodčí: Mrkva, Kika - Axman, Špůr. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 4082.
Mladá Boleslav: Peters - Ševc, Hrbas, Pláněk, Dlapa, Fillman, Bernad, Klikorka - Klepiš, A. Zbořil, Skalický - D. Šťastný, Jeglič, R. Zohorna - J. Stránský, Bičevskis, Lunter - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.
Kladno: Godla - B. Nash, Austin, A. Lakos, Kehar, Romančík, Barinka - Jágr, Zikmund, Melka - Redlich, P. Machač, J. Strnad - Bílek, Stach, Š. Bláha - Šmerha, T. Kaut, O'Donnell. Trenéři: D. Čermák a Lidický.

Reklama

Související témata: