Hlavní obsah

Siegemundová - Ka. Plíšková 3:6, 3:6Muchová se loučí s Australian Open, Karolína Plíšková slaví postup

Melbourne/Praha
Aktualizováno

Česká tenistka Karolína Plíšková vyhrála ve druhém kole grandslamového Australian Open nad Němkou Laurou Siegemundovou po setech 6:3, 6:3. V Melbourne naopak dohrála Karolína Muchová. Ta v bitvě o postup do 3. kola podlehla talentované Američance CiCi Bellisové po setech 4:6, 4:6. Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková zvládly vstup do soutěže ve čtyřhře. Čtvrté nasazené hráčky v 1. kole zdolaly německý pár Anna-Lena Friedsamová, Laura Siegemundová 6:4, 4:6 a 6:1.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Karolína Plíšková vyřadila ve 2. kole Australian Open Němku SiegemundovouVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Plíšková se s 72. hráčkou světa Siegemundovou setkala jednou a před třemi lety na halovém antukovém turnaji ve Stuttgartu prohrála ve třech setech. "Na antuce je lepší. Bude to hlavně o mé hře," přesvědčovala před zápasem česká tenistka.

Zpočátku bylo utkání vyrovnané. Němka dobře returnovala první servis Češky, sama dobře podávala a držela s favoritkou krok. Ve čtvrté hře navíc získala servis Plíškové a vedla 3:1.

Vyhráno ale Němka zdaleka neměla. Plíšková si totiž ztracený servis vzala ihned zpět, následně srovnala na 3:3, a když houževnatě bojující Němce vzala podání podruhé, měla najednou ve vyrovnané bitvě navrch sama. Navíc měl výkon rodačky z Loun stoupající tendenci, což se projevilo i v tom, že získala první sadu po parádním obratu poměrem 6:3.

Foto: Edgar Su, Reuters

Česká tenistka Karolína Plíšková v akci během Australian Open.

Ve druhém setu už měla Plíšková navrch od začátku, brzy vzala soupeřce servis a šla do slibného vedení 4:1. Němka sice dál srdnatě bojovala o každý míč, zásadně zdramatizovat zápas už se však Siegemundové nepodařilo. Česká tenistka za stavu 5:3 na servisu nezaváhala. Sice proměnila až třetí mečbol, ale to nic nemohlo změnit na radosti z postupu do 3. kola.

"Její hra mi neseděla, ale co, jsem v dalším kole," oddechla si v pozápasovém rozhovoru nasazená dvojka. Následně potěšila publikum slovy, jak ráda jezdí do Austrálie. "Člověk sem přijede s čerstvými silami. Cítím se tu skvěle a užívám si tenis," prohlásila a zároveň navnadila své fanoušky, že by mohl přijít v Melbourne velký úspěch. "Je to deset let, co jsem tu vyhrála juniorku, tak by to třeba zase mohlo vyjít," usmála se Karolína Plíšková, jež se o účast v osmifinále Australian Open utká s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou.

Foto: Edgar Su, Reuters

Česká tenistka Karolína Plíšková v akci během druhého kola Australian Open.

Karolína Muchová vstoupila do boje o postup do 3. kola Australian Open velmi špatně. Mladá Češka ztratila podání a nabrala manko 1:3. Pak ale proti šestisté hráčce světa zabrala a dokázala skóre otočit na 4:3 ve svůj prospěch. Zvratům v první sadě však nebyl konec. Tentokrát se zvedla pro změnu dvacetiletá talentovaná Američanka a získala set poměrem 6:4.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Karolína Muchová podlehla ve 2. kole Australian Open Američance BellisovéVideo: sntv

Klíčový moment druhé sady přišel už ve třetí hře. Muchová opět zaváhala na servisu a manko již nedokázala smazat. Z postupu se tak těší Bellisová, jež se loni v listopadu vrátila na kurty po dvacetiměsíční pauze, během které podstoupila tři operace zápěstí a jednu lokte pravé ruky. Na okruhu dokázala mimo jiné před třemi lety porazit Petru Kvitovou a o rok později i Karolínu Plíškovou.

Krejčíková se Siniakovou začaly v deblu vítězně

Předloňské světové jedničky a šampionky z Roland Garos a Wimbledonu Siniaková a Krejčíková vynechaly minulý rok US Open kvůli zraněnému kolenu Krejčíkové. Do letošní sezony vstoupily ziskem pátého společného deblového titulu.

Obě letos hrály v Melbourne i dvouhru a skončily s rozdílnými pocity. Siniaková uhrála s Petrou Kvitovou v 1. kole jen jeden game a kurt opustila v slzách. Krejčíkové udělala radost zvládnutá kvalifikace a v 1. kole premiérová výhra v hlavní soutěži dvouhry na grandslamu. Ve druhém kole nestačila na Rusku Jekatěrinou Alexandrovovou.

Krejčíková před rokem slavila na Australian Open titul ve smíšené čtyřhře. Měla v plánu obhajovat titul s Rajeevem Ramem, ale Američan je zraněný. Proto si našla nového parnera a s Chorvatem Nikolou Mektičem jsou pátí nasazení. "Jednou jsem projížděla telefon, všimla si kontaktu na Nikolu a zkusila mu napsat. Během pěti minut mi odpověděl, že nikoho nemá a že bude rád," uvedla Krejčíková pro Tenisový svět.

Ve čtyřhry jsou nejvýše nasazené Barbora Strýcová se Sie Šu-wej z Tchaj-wanu. Loňské vítězky Wimbledonu do soutěže vstoupí v pátek. Strýcová je zároveň nejvýše nasazená také v mixu, který hraje s Brazilcem Marcelem Melem.

Foto: Dita Alangkara, ČTK/AP

Česká tenistka Barbora Krejčíková v akci v zápase druhého kola Australian Open.

V deblu jsou české tenistky dlouhodobě úspěšné. V uplynulých pěti letech vybojovaly minimálně jeden grandslamový titul ve čtyřhře ročně.

Australian Open v Melbourne
Dvouhra žen - 2. kolo
Bellisová (USA) - Muchová (20-ČR) 6:4, 6:4
Siegemundová (Něm.) - Karolína Plíšková (2-ČR) 3:6, 3:6.
Čtyřhra - 1. kolo:
Pegulaová, Krawczyková (USA) - Kristýna Plíšková, Beguová (ČR/Rum.) 6:3, 6:2
Krejčíková, Siniaková (4-ČR) - Friedsamová, Siegemundová (Něm.) 6:4, 4:6, 6:1
Mertensová, Sabalenková (3-Belg./Běl.) - Vondroušová, Bellisová (ČR/USA) 3:6, 6:3, 6:3
Gauffová, McNallyová (USA) - Muchová, Teichmannová (ČR/Švýc.) 6:3, 6:2.

Výsledky dalších zápasů najdete ZDE >>>

Reklama