Hlavní obsah

Tak přece. Obránce Svozil míří z Opavy do Baníku

Jiří Tomaškovič (Qawra)Sport.czPrávo

Jednání o přestupu 26letého Jaroslava Svozila do ostravského Baníku jsou u konce. Opora Slezského FC v předchozích dvou ligových sezonách se k ostravskému týmu připojí v sobotu na Maltě, kam Ostravané v pátek brzy ráno odcestovali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sportovní ředitel Baníku Marek Jankulovski

Článek

„Opava mi toho z fotbalového i lidského hlediska dala hodně. Nabral jsem za svého působení tady spoustu zkušeností, potkal jsem super lidí, na které nikdy nezapomenu. Byly to nádherné dva roky v kariéře," řekl klubovému webu SFC Opava Svozil.

„Na Jardu Svozila jsme měli několik nabídek. Jednání byla dlouhá a náročná, ale chtěli jsme docílit spokojenosti všech stran. Baník vyhověl všem našim požadavkům," uvedl sportovní manažer Slezského FC Alois Grussmann.

Olomoucký odchovanec, který má na kontě v první lize v dresu Sigmy a Opavy v 56 zápasů a jeden gól rozšíří stoperskou čtveřici v Baníku, kterou aktuálně tvoří Patrizio Stronati, Jakub Pokorný, Václav Procházka a Martin Šindelář. Toho by ale ráda získala právě Opava. O služby Šindeláře stojí ale také Karviná.

„Jaroslava Svozila jsme dlouhodobě sledovali. Je to stoper v ideálním fotbalovém věku, s kvalitní rozehrávkou a jsme si jisti, že tímto transferem dochází k dalšímu zkvalitnění hráčského kádru. Jednání nebyla úplně jednoduchá, protože nebyli jsme jediní, kdo o něj měl zájem," řekl sportovní ředitel Baník Ostrava Marek Jankulovski na adresu hráče, který se na Maltu, kde Baník stráví příští dva týdny, vypraví po vlastní ose.

Svozil bude po Nemanjovi Kuzmanovičovi a Tomáši Smolovi třetí fotbalista, jenž v nedávné době zamířil z Opavy do Ostravy. Opačným směrem se vydal loni v létě Bronislav Stáňa, teď v zimě Matěj Helešic a Dominik Smékal.

Program Tipsport Malta Cupu (účastnící Mladá Boleslav, Baník Ostrava, Zbrojovka Brno a Dunajská streda):
Sobota 25. ledna
Semifinále: Zbrojovka Brno – Baník Ostrava (11 hodin), Mladá Boleslav – Dunajská Streda (13.30hodin)
Pondělí 27. ledna
O 3. místo (11:00) a finále (13.30)
Po skončení turnaje čeká účastníky Tipsport Malta Cupu konfrontace s domácími prvoligovými kluby. V rámci přípravy se střetnou Mladá Boleslav s místním Hibernians FC (29. 1. od 13.30 hodin). O den později budou česko – maltské souboje pokračovat duely Zbrojovka Brno – Balzan FC (30. 1. od 18 hodin) a Baník Ostrava – Birkirkara FC (30. 1. od 20 hodin). Všechny zápasy se odehrají na stadionu Ta Qali.
Baník Ostrava bude v soustředění na Maltě ještě pokračovat, stráví zde deset dnů a krom tréninků mu dalším soupeřem bude atraktivní protivník norský prvoligový tým Stabaek Football.

„Pokud cesta proběhne bez problémů a trenér se hned rozhodne ho poslat do hry, může už v sobotu nastoupit na Maltě v utkání proti Brnu. Povolení máme," upozornil Jankulovski.

Šestadvacetiletý odchovanec olomoucké Sigmy přišel do Opavy před dvěma roky v lednu ze Znojma. Za Slezský FC sehrál celkem 64 utkání, z toho hned 48 v nejvyšší soutěži a vstřelil jeden gól.

Reklama

Související témata: