Hlavní obsah

Olomouc - Sparta 4:1Hanáci po více než třech letech porazili doma Spartu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Káňa 1 : 0
6. Olesz 2 : 0
19. Klimek 3 : 0
49. Říčka 3 : 1
56. Jaroměřský 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili ve 39. kole extraligy Spartu 4:1 a proti Pražanům tak v domácím prostředí uspěli po šesti porážkách. Olomouc rozhodla zápas v první třetině, ve které si vypracovala tříbrankové vedení. Sparta si připsala třetí prohru z posledních čtyř utkání, i nadále je ale druhá.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

(Zleva) Miroslav Forman ze Sparty, Jan Švrček z Olomouce a brankář Branislav Konrád.

Článek

Hanáci začali aktivně. Do první šance se sice dostal hostující Tomášek, ale mnohem více práce měl Machovský, který v předešlých dvou zápasech v Olomouci udržel čisté konto. Gólman Sparty zlikvidoval šanci Vyrůbalíka, ale ve druhé minutě otevřel skóre Káňa. V 6. minutě jej navíc překonal Olesz a v závěru první třetiny i Klimek.

Na začátku druhé části trefil Káňa horní tyč. Pražané byli mírně střelecky aktivnější, Konrád však chytal spolehlivě. Poradil si se šancemi Buchteleho, Pecha, Tomáška, Říčky i uzdraveného Formana. Jistý byl ale i Machovský, jehož pozornost zkoušel Klimek.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Jan Jaroměřský z Olomouce, Lukáš Pech ze Sparty a brankář Branislav Konrád.

Sparta se s nepříznivým stavem nechtěla smířit a ve třetí dvacetiminutovce si vytvořila tlak. Obránce Dvořák však ze slibné pozice trefil pouze tyč. V souboji jeden na jednoho Konráda nepřekonal ani Buchtele. Hosté snížili až ve 49. minutě, kdy Říčka dotlačil puk za záda slovenského gólmana. Domácí zkoušeli branku zrušit pomocí trenérské výzvy, ale neuspěli.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Sparty Matěj Machovský inkasuje třetí gól.

V 54. minutě při Strapáčově vyloučení hosté odvolali brankáře, při hře šest na čtyři ale sami inkasovali. Krátce po skvělém zákroku Konráda rozhodl o domácí výhře Jaroměřský. V závěru si ještě domácí zahráli přesilovku pět na tři, skóre už se ale nezměnilo. Hanáci tak vyhráli potřetí za sebou.

39. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Sparta Praha 4:1 (3:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Káňa (Olesz), 6. Olesz (J. Knotek), 19. Klimek (Nahodil, P. Musil), 56. Jaroměřský (Strapáč) - 49. Říčka (Kudrna). Rozhodčí: Jeřábek, Horák - Jindra, Zíka. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 4621.
Olomouc: Konrád - Valenta, Švrček, Dujsík, Ondrušek, Jaroměřský, Vyrůbalík - P. Musil, Nahodil, Klimek - Irgl, Strapáč, Burian - Olesz, J. Knotek, Káňa - Skladaný, Kolouch, Laš. Trenéři: Moták a Tomajko.
Sparta: Machovský - Košťálek, T. Dvořák, Piskáček, Koistinen, Kalina, Blain, Krutil - Řepík, Tomášek, Rousek - Říčka, V. Růžička, Kudrna - Forman, Pech, Buchtele - Dvořáček, Sukeľ, Pšenička. Trenér: Krupp.

Reklama

Související témata: