Hlavní obsah

Dortmund - Köln 5:1Haaland ozdobil druhý zápas za Dortmund dalšími dvěma góly

Fotbalisté Dortmundu porazili v předehrávce německé ligy Kolín nad Rýnem po bleskovém úvodu 5:1. Skóre zápasu otevřel už po 52 sekundách hry obránce Raphaël Guerreiro, v závěru znovu zazářila norská posila Erling Haaland, který se po hattricku v minulém utkání tentokrát trefil dvakrát a stal se rekordmanem bundesligy.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Erling Haaland z Dortmundu se proti Kolínu trefil dvakrát.

Článek

Po úvodním zásahu portugalského reprezentanta přidali další góly domácích dva nejlepší střelci Borussie. Po necelé půlhodině se podesáté v sezoně prosadil Marco Reus, po přestávce zvýšil na 3:0 svou jedenáctou brankou Jadon Sancho.

Po hodině hry sice snížil Mark Uth, necelou čtvrthodinu po příchodu na hřiště ale začal opět úřadovat Haaland. Devatenáctiletý útočník, jenž se o víkendu při soutěžní premiéře za Dortmund uvedl na hřišti Augsburgu třemi góly, přidal během deseti minut první dvě branky na domácím hřišti a nadchl více než 80.000 fanoušků v hledišti.

Haaland zatím odehrál za Borussii pouhých 57 minut a už se v mužstvu dělí o třetí místo mezi kanonýry. Pět gólů v prvních dvou zápasech bundesligy dosud žádný fotbalista nedal.

Německá fotbalová liga - 19. kolo:
Dortmund - Kolín nad Rýnem 5:1 (77. a 87. Haaland, 1. Guerreiro, 29. Reus, 48. Sancho - 64. Uth).

Reklama

Související témata: